Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

Schikkingsvoorstel aanklager betaald voetbal: één wedstrijd schorsing (voor Robert Maaskant, niet voor Ruud Bossen)

UPDATE: FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing

De aanklager betaald voetbal wil Robert Maaskant voor één wedstrijd schorsen naar aanleiding van zijn opmerkingen richting de zaterdag twijfelachtig fluitende en met Mark van Bommel en Dries Mertens feestvierende Ruud Bossen. De weinig vleiende woorden 'vuile flikker' die PSV-ers zaterdag aan het adres van de vierde official richtten blijven onbestraft, maar het feit dat Robert Maaskant zich ergerde aan het feit dat de alleen op papier onpartijdige scheidsrechter zich tijdens de wedstrijd met Mark van Bommel amuseerde betekende een aanval op de integriteit van Bossen, met het schikkingsvoorstel als gevolg.

 

De officiële lezing van de KNVB is de volgende: "Maaskant krijgt de schikking vanwege aanmerkingen op de arbitrage en/of het op verbale wijze in diskrediet brengen van de arbitrage door de integriteit van de scheidsrechter in twijfel te trekken." (bron)

 

Het wedstrijdformulier van de KNVB maakt overigens geen melding van het wegzenden van Robert Maaskant. Of FC Groningen hierdoor sterker staat in het aanvechten van het schikkingsvoorstel is ons niet bekend.


UPDATE 1 mei 2013: Hans Nijland heeft inmiddels bekend gemaakt dat het voorstel van de aanklager betaald voetbal (één wedstrijd schorsing) door FC Groningen is geaccepteerd.

Robert Maaskant op de clubsite van FC Groningen: "Nog voordat de aanklager betaald voetbal met zijn schikkingsvoorstel kwam had ik het voorval al lang uitgesproken met scheidsrechter Bossen. Ik wil echter geen negatieve aandacht meer vestigen op deze zaak en vind de komende wedstrijd tegen VVV veel belangrijker om ons op te richten. Ik heb de straf dan ook onder protest geaccepteerd."

Eerder, toen we er nog vanuit gingen dat het schikkingsvoorstel niet geaccepteerd zou worden, schreven we het volgende over deze kwestie: 

 

"Robert Maaskant gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel"

Inmiddels weet VI.nl te melden dat Robert Maaskant zich vermoedelijk niet neerlegt bij het belachelijke schikkingsvoorstel. Maaskant: "Ik ga het voorstel zeker aanvechten, dit slaat nergens op. Ik zou niet weten waarom ik het zou accepteren."

 

"Ruud Bossen gaf vooraf aan voorkeur te hebben om PSV - FC Groningen te fluiten"

Ook hebben we inmiddels vernomen dat Ruud Bossen, die sinds 11 maart 2011 niet meer op een wedstrijd van FC Groningen was gezet, naar verluidt op eigen verzoek de arbiter was tijdens PSV - FC Groningen. Bossen is bezig aan zijn afscheidstoernee (het is 's mans laatste seizoen) en uitzwaaiende arbiters mogen naar goed Zeister gebruik zelf bepalen waar ze hun laatste wedstrijden fluiten. Bossen had bewust voor PSV - FC Groningen gekozen. KNVB en Bossen - hoezo integer? Wat ons betreft hoort emotie bij het voetbal!

 

Wij namen aanvankelijk aan dat FC Groningen en Robert Maaskant akkoord zouden gaan met het voorstel om geen verdere negatieve energie te moeten verkwisten. Assistent-trainer Erwin van de Looi zou in dat geval zondag de honneurs voor de tweede maal dit seizoen als hoofdtrainer waarnemen. Op 9 februari jl. ontbrak Robert Maaskant vanwege een schorsing, uitgesproken voor de uit bij AZ aan Dennis Higler gerichte fatale woorden 'Hé, hé, he!', in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

 

Wij geven Robert Maaskant echter groot gelijk dat hij het ridicule schikkingsvoorstel naar de prullenbak verwijst.

 

Achteraf moet de ruim twee jaar durende tijd dat glaszetter Ruud Bossen geen wedstrijd van de Trots van het Noorden heeft gefloten worden gekoesterd. Wat hebben wij ons zaterdag weer aan hem moeten ergeren. Het feit dat de man na dit seizoen met pensioen wordt gestuurd is voor de gehele voetballerij een zegen.

 

Gerelateerd artikel:

 

04-02-2013 Respectloze KNVB wil Robert Maaskant één wedstrijd schorsen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.