Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

"Meer Engelse belangstelling voor Leandro Bacuna; Bacuna wil komend seizoen alleen als controlerende middenvelder spelen"

In een uitgebreid interview met Leandro Bacuna komt vandaag ook Leandro's zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin, in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Bekend was al dat scouts van het Engelse Reading, dat afgelopen weekend uit de Premier League is gedegradeerd, Leandro Bacuna diverse malen hebben bekeken, maar er zijn meer clubs uit de Premier League die Bacuna nauwlettend in de gaten houden.

 

Chin: "Ik merk dat de interesse toeneemt. We moeten de komende maanden zien wat dat betekent. Leandro heeft nog een tweejarig contract in Groningen en heeft momenteel een basisplaats. Er is geen haast meer. Wel begrijp ik dat vooral Engelse clubs hem volgen. Met zijn loopvermogen en fysieke kracht is hij een echte box-to-box player. Bovendien is hij in staat om goals te maken. Ook in Nederland staat hij op de bekende lijstjes. Maar nogmaals, laat hem eerst maar slagen bij FC Groningen."

Leandro Bacuna zelf wil niet reageren op de buitenlandse interesse. Hij staat open voor een vervolgstap, maar zolang hij een basisplaats heeft is de nood om te vertrekken minder groot.

 

Leandro heeft wel een interessante visie over zijn favoriete positie: "Ik wil voor één positie gaan. Komend seizoen wil ik een jaar lang als controlerende middenvelder spelen. Natuurlijk is er een kans dat de concurrentie groot is. Toch begin ik liever op de bank, dan dat ik weer als rechtsback of vleugelspeler moet spelen. Ik kom nu in een fase in mijn carrière dat ik me op één positie moet richten. Ik ga voor de rol als verdedigende middenvelder."

 

Bacuna is vol vertrouwen over het vervolg van de competitie. "Dat eindigt op de Grote Markt. Heus, dat is mogelijk. We kunnen in een paar weken het complete seizoen redden. Op dit moment zijn er meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. Tegen PSV hadden we een off-day, maar de flow na de winterstop blijft beter dan bij veel andere ploegen. Toch zijn we er nog niet. We moeten eerst komende zondag van VVV-Venlo winnen. Wel is het vertrouwen op dit moment heel erg groot. Ik voorzie een krankzinnig slot van een krankzinnig seizoen."

 

  

Leandro Bacuna benadrukt dat Robert Maaskant van hem best had mogen blijven. "Hij heeft het elftal alsnog aan het voetballen gekregen. Soms hebben dingen tijd nodig."

 

Voor veel meer interessante uitspraken van Leandro Bacuna verwijzen we naar de Voetbal International van deze week.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.

 

/strongem