Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

352 gasten online

FC Groningen allerlaatste in KNVB Fair Play Klassement

De KNVB heeft in haar ongebreidelde wijsheid een 'sportiviteitsranglijst' geschapen. Elke club kan op basis van sportief gedrag op en buiten het veld punten vergaren voor dit klassement. De hoogst geklasseerde Eredivisieclub die zich niet via de reguliere competities geplaatst heeft voor Europees voetbal, maakt kans op een ticket voor de eerste voorronde van de UEFA Europa League.

 

Dit is wel afhankelijk van de klassering van Nederland in het UEFA Fair Playklassement. Daarin krijgen de drie hoogst geklasseerde landen van de UEFA een extra Europa League plaats toebedeeld.

Het heeft er alle schijn van dat FC Groningen nipt naast dit Europese ticket zal grijpen, gesteld dat Nederland bij de drie sportiefste Europese landen behoort. Na 32 wedstrijden prijkt FC Groningen nl. op een 34e en laatste plaats; de Trots van het Noorden weet alleen de in rook opgegane verenigingen AGOVV en SC Veendam vóór zich te dulden die buiten het klassement worden gehouden.

 

Onduidelijk is hoe de waslijst aan geseponeerde rode kaarten in de puntentelling is verdisconteerd. Vermoedelijk telt elke rode kaart voor het Zeister gemak gewoon mee, ook al was naderhand sprake van arbitrale blindheid met intrekking van de kaart als logische resultante. Ons vermoeden wordt gesterkt door de 32e plaats die Roda JC inneemt. De club uit Kerkrade zag dit seizoen maar liefst vier van de vier rode kaarten geseponeerd. Daar waar wij van mening zijn dat dit goed zou moeten zijn voor een aantal bonuspunten (de betreffende wedstrijden zijn immers volledig ten onrechte met 10 tegen 11 uitgespeeld), moet gevreesd worden dat er doodleuk strafpunten aan de onterecht over de spelers van FC Groningen en Roda JC uitgestorte stortvloed aan rode kaarten zijn verbonden.

Voor de volledigheid geven we hieronder het weinig benijdenswaardige Fair Play Klassement weer:

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.