Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Hans Nijland: "Traditie van erehaag voor kampioen verdient net als Friese volkslied bij Heerenveen geen navolging"

O.a. Gijs Lensink van RTV Noord opperde afgelopen zondag het twijfelachtige idee om de spelers van FC Groningen zondag in de Euroborg een erehaag te laten vormen voor de kersverse kampioenen uit Duivendrecht, zoals in Engeland wel eens wordt gepraktizeerd. Wij mengden ons kortstondig in de discussie die zich op Twitter ontspon en hebben aangegeven hiervan geen overtuigd voorstander te zijn.

 

Ook Hans Nijland verwijst het erehaagvoorstel vandaag in het Dagblad van het Noorden gedecideerd naar de prullenbak. De algemeen directeur ventileert zijn mening even duidelijk als voor groen-witte supporters herkenbaar: "Het is natuurlijk een mooie traditie die ze in Engeland hoog houden, maar je moet niet teveel zaken nabootsen. In Heerenveen spelen ze voor de wedstrijd het Fries volkslied. Ook dat verdient geen navolging. Er zijn andere manieren om je respect te tonen. Dus we gaan geen erehaag vormen."

Nijland geeft aan een aantal mailtjes te hebben ontvangen van supporters die dreigden hun seizoenkaart niet te verlengen mochten ze zondag getuige zijn van een erehaag, maar de algemeen directeur zal zijn mening hierdoor ongetwijfeld niet hebben laten beïnvloeden.

 

Ook David Endt, teammanager van ajax, komt in het DvhN aan het woord. Hij geeft aan het een nobel streven te vinden als de spelers van FC Groningen zondag een erehaag voor de Amsterdammers zouden vormen ("Maar ik wil het de club natuurlijk niet opdringen!", zo geeft hij ruimhartig en coulant aan), en zegt dat als FC Groningen kampioen zou zijn geworden, dat hij het bij ajax zou hebben voorgesteld. Dit betwijfelen we echter. Hij heeft nl. al eens eerder geopperd voor de tegenstanders een erehaag te gaan vormen, zelfs bij elke thuiswedstrijd van zijn club. "Dat heeft het niet gehaald."

 

FC Groningen kan zich door de beroerde voorstelling in Venlo zondag tegen ajax geen nederlaag veroorloven, aannemende dat Heerenveen en ADO Den Haag hun uitwedstrijden gewoon winnen bij tegenstanders, voor wie zondag niets meer op het spel staat (Roda JC resp. PEC Zwolle). De Trots van het Noorden zal daarom met het mes tussen de tanden moeten spelen en de inzet tentoonspreiden die zowel in Eindhoven als in Venlo onder de maat was. Het geeft alleen om die reden al geen pas om de tegenstander eerst vriendelijk te bejegenen en diezelfde tegenstander vervolgens over het veld te moeten jagen omdat er Europees voetbal op het spel staat.

 

Spelers van Arsenal vormen een erehaag voor Manchester United;

de omcirkelde knaap geeft aan dit een onzalig idee te vinden

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.