Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Tim Sparv, Femi, Tim Keurntjes en Luis Pedro vertrekken definitief bij FC Groningen; Kees Kwakman vooralsnog niet

De aflopende contracten van Tim Sparv, Femi, Tim Keurntjes en Luis Pedro zullen definitief niet worden verlengd. FC Groningen zal komende zondag na afloop van de thuiswedstrijd tegen ajax afscheid nemen van het kwartet, alsmede van hoofdtrainer Robert Maaskant. Dit meldt FC Groningen op de clubsite. Van Kees Kwakman wordt zondag nog geen afscheid genomen. Het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij FC Groningen na afloop van dit seizoen zal verlaten.

 

Ook Emil Johansson had een aflopend contract. Hierin was echter een optie opgenomen, die door FC Groningen uiteindelijk is gelicht. Hierdoor staat de Zweed nog twee seizoenen onder contract bij de Trots van het Noorden.

 

Tim Sparv heeft inmiddels ook op Twitter bekendgemaakt dat hij FC Groningen zal verlaten. Hij schrijft, op de hem kenmerkende, humoristische wijze: "It's official, I will be leaving FC Groningen this summer. It has been a privilege to represent such a great club. I've had a good time working with the players and staff during my 3 1/2 years here. Het is mooi geweest! But life goes on. And this is not goodbye, we'll see each other again. And remember, I'm only one tweet away ;) #love" (1, 2, 3)

 

VI.nl meldt dat Hans Nijland vanmiddag een gesprek met Tim Sparv heeft gehad waarin hij de Fin heeft gezegd de voorkeur te geven aan de doorstroming van de jeugd. Sparv tegenover VI.nl: "De club wilde een andere weg in. Ik ben nu druk bezig met de juiste club te vinden en ik sta open voor bijna alles. De laatste vier maanden waren lastig, maar ik heb een mooie tijd bij Groningen gehad. De spelers en staf waren altijd enthousiast, maar ze willen de jeugd nu kansen gaan geven. Dan lijkt dit mij de beste optie voor beide partijen." Over een mogelijke volgende club: "Er is interesse, maar het seizoen duurt nog even dus dat wacht ik rustig af."

FC Groningen hoopt dat zich in de zomer een club voor Johansson meldt, want de optie is uitsluitend gelicht om de transferrechten te waarborgen.

 

Tim Sparv

Sparv werd op 20 februari 1987 geboren in het Finse Oravais en kwam eind 2009 transfervrij over van het Zweedse Halmstads BK. Hij speelde tot nu toe 101 officiële wedstrijden voor FC Groningen waarin hij vier maal scoorde.

 

Oluwafemi Ajilore (Femi)

Femi werd op 18 januari 1985 in het Nigeriaanse Lagos geboren en werd medio 2008 voor het voor FC Groningen recordbedrag van € 3,3 miljoen overgenomen van het Deense FC Midtjylland. Hij was de vervanger van de in de winterstop van dat jaar naar ajax vertrokken Rasmus Lindgren. Femi speelde tot nu toe 99 officiële duels voor FC Groningen en waarin hij vijf maal wist te scoren.

 

Tim Keurntjes

Keurntjes, geboren op 13 maart 1991 in Doetinchem, maakte medio 2011 de overstap van Jong De Graafschap naar de beloften van FC Groningen. Hij speelde negen wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen en maakte één doelpunt. Afgelopen seizoen was hij verhuurd aan SC Cambuur.

 

Luis Pedro da Silva Ferreira (Luis Pedro)

Luis Pedro werd op 6 januari 1992 geboren in het Angolese Malange, speelde voor v.v. Helpman en doorliep vanaf FC Groningen C2 alle jeugdelftallen van de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij speelde vier duels voor de hoofdmacht van FC Groningen. Afgelopen seizoen was hij verhuurd aan SC Veendam.

 

Het zou mooi zijn als Tim Sparv en Femi zondag aan speeltijd toekomen. Wij wensen de vier vertrekkende spelers en Robert Maaskant heel veel succes toe!
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.