Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

Hans Nijland: "Wat mij betreft doel van komend seizoen: lekker aantrekkelijk voetbal spelen in Euroborg"

Hans Nijland komt vandaag in de papieren editie van Voetbal International uitgebreid aan het woord over een scala aan onderwerpen. Op de financiële kant van het verhaal komen we vanavond met een separaat artikel terug; we noemen nu hetgeen de vermoeid ogende algemeen directeur over het sportieve aspect te melden heeft.

 

Daar waar hij een paar jaar geleden nog ambitieus verkondigde dat FC Groningen zich bij de top vijf van de Eredivisie zou moeten nestelen, daar toont hij zich nu een stuk gereserveerder.

 

Hij vindt dat de wereld in een paar jaar tijd nogal is veranderd. Inmiddels zijn er acht clubs met een hogere begroting dan FC Groningen; het bepalen van de zevende plaats is wat dat betreft dan ook lang niet gek, aldus Nijland. Maar: "Wij hopen elk jaar op de play-offs voor Europees voetbal. Misschien dat we het volgend jaar maar anders doen. Ik heb dit nog niet overlegd met mijn collega's, maar als het aan mij ligt formuleren we voor komend seizoen helemaal geen sportieve doelstelling meer. De enige verplichting die we onszelf moeten opleggen is lekker aantrekkelijk voetbal spelen in Euroborg. Dat hebben de mensen na twee mindere jaren wel verdiend. Bovendien komen de punten dan vanzelf. Wat mij betreft voldoen we met deze boodschap."

Hans Nijland kijkt bewonderend naar Heracles Almelo. "Het is gevaarlijk om met drie verdedigers te spelen. Dan krijg je soms drie goals om je oren. Maar als je er zelf vijf maakt is er toch niks aan de hand? Dan heeft het publiek een geweldige middag of avond gehad.

 

Over komend seizoen: "We zetten in op aantrekkelijk voetbal. Er gaat een streep onder 2012/13 en wij kijken naar de toekomst. De komende maanden gaan we hard werken aan een herkenbaar FC Groningen. Op het veld en daarbuiten. Er is nog genoeg om voor te vechten."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.