Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

251 gasten online

FC Groningen ziet Ard van Peppen bij Roda JC tekenen

Op 18 maart jl. werd bekend dat FC Groningen geïnteresseerd was in Ard van Peppen, de 27-jarige linksback en aanvoerder van RKC Waalwijk. Van Peppen had een aflopend contract en wilde zijn verbintenis in Waalwijk niet verlengen. Hij zal zijn loopbaan echter bij Roda JC vervolgen, zo heeft de Limburgse club, die andermaal op miraculeuze wijze aan degradatie wist te ontsnappen, op de clubsite gecommuniceerd. Van Peppen tekent een contract dat hem drie seizoenen aan Roda JC verbindt.

De clubleiding van FC Groningen gaf eerder dit jaar aan geen haast te hebben bij het contracteren van Ard van Peppen en dit lijkt ons achterfa bezien een wijs besluit. De A- en B-selectie tellen op dit moment maar liefst 38 (!) spelers, en diverse spelers zouden als stand-in voor Lorenzo Burnet kunnen fungeren. Emil Johansson, Johan Kappelhof, Nick Bakker, Yoëll van Nieff en Ron Janzen hebben allen in meer of mindere  mate ervaring met het spelen als linksachter en wij kunnen ermee leven dat FC Groningen, ook gezien de financiële situatie van de club, geen werk heeft gemaakt van het contracteren van Van Peppen.

 

De prioriteit zal liggen op het verkopen van spelers en vervolgens binnenhalen van creativiteit op het middenveld en scorend vermogen. Ook zal er een externe vervanger voor Virgil van Dijk gezocht moeten worden indien Van Dijk de club gaat verlaten. Een vacature voor een linksback is er op dit moment niet.

 

Gerelateerde artikelen:

 

26-05-2013 Voorlopige spelerslijst FC Groningen seizoen 2013-2014: 25 spelers A-selectie; 13 spelers B-kern

18-03-2013 "FC Groningen geïnteresseerd in Ard van Peppen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.