Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Mitch Apau verkiest RKC Waalwijk boven FC Groningen

Het kan snel gaan in de voerballerij. Op woensdag 29 mei jl. werd bekend dat Mitch Apau (hier links op de foto, rechts Lars Lambooij) met FC Groningen in de afrondende fase van de onderhandelingen over een tweejarig contract zat, maar amper twee etmalen later maakt RKC Waalwijk op de clubsite bekend dat de 23-jarige verdediger voor de Brabantse club heeft gekozen. Hij heeft in Waalwijk een éénjarig contract met een optie voor een tweede contractjaar ondertekend.

Wij vermoeden dat er geen financiële maar sportieve motieven ten grondslag liggen aan de beslissing van Apau om voor RKC Waalwijk te kiezen. Hij zal aan voldoende speeltijd willen komen; de kans hierop is bij het eerste elftal van RKC Waalwijk veel groter dan bij FC Groningen waar hij voor geen enkele positie in de verdediging de eerste keus zou zijn.

 

RKC-manager technische zaken Janus van Gelder over Mitch Apau: "Mitch kan worden uitgespeeld op alle posities in de achterhoede. Hoewel hij nog jong is – Mitch vierde onlangs zijn 23ste verjaardag – beschikt hij dankzij de vier seizoenen die hij in Veendam speelde al over flink wat ervaring. Als jeugdspeler kwam hij uit voor AZ en Ajax; ook toen stond hij bij ons al op de radar. Mitch is erg talentvol. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij zich in Waalwijk verder kan ontwikkelen en dat hij een echte aanwinst is voor RKC Waalwijk."

 

Volgens De Telegraaf waren naast FC Groningen en RKC Waalwijk ook Roda JC, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en FC Volendam geïnteresseerd in de geboren Amsterdammer.

 

Gerelateerd artikel: 

 

21-05-2013 Mitch Apau in onderhandeling met FC Groningen over contract

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.