Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

171 gasten online

"FC Groningen en SC Cambuur gaan in gesprek over transfer Leonard Nienhuis"

UPDATE dinsdag 11 juni 2013: Leonard Nienhuis tekent voor twee jaar bij SC Cambuur

Stand van zaken zaterdag 1 juni 2013:

Op 28 maart jl. schreven we in dit artikel dat Leonard Nienhuis, de 23-jarige keeper van FC Groningen die op huurbasis voor SC Cambuur speelt, en daarvóór aan SC Veendam was uitgeleend, in Leeuwarden voor een contract in aanmerking zou komen. Inmiddels is duidelijk dat FC Groningen en SC Cambuur binnenkort om tafel zullen schikken om over een transfer van de keeper naar de Friese promovendus te praten. Dit meldt o.a. Gerard Bos, sportjournalist van het Friesch Dagblad, aan ons op Twitter. Het contract dat Leonard Nienhuis met FC Groningen heeft afgesloten loopt nog tot medio 2014. 

 

UPDATE dinsdag 11 juni 2013: Leonard Nienhuis tekent voor twee jaar bij SC Cambuur

Op dinsdag 11 juni 2013 maakt SC Cambuur op de clubsite bekend dat het Leonard Nienhuis voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen, heeft aangetrokken. Hij zal komend seizoen met Ruud Swinkels de strijd aangaan voor een plekje onder de lat bij SC Cambuur, zo schrijft de Eredivisonist op de website.

Stand van zaken zaterdag 1 juni 2013:

 

Hij stond nog geen enkele maal in het doel bij een officiële wedstrijd van het eerste elftal van FC Groningen. Bij Cambuur werd hij onder trainer Henk de Jong, de vervanger van de vertrokken Alfons Arts, eerste doelman.

 

Inmiddels is duidelijk dat Eloy Room van Vitesse niet naar Cambuur zal vertrekken. Algemeen directeur Gerard van den Belt tegenover het Friesch Dagblad: "We moeten bij de eerste training een doelman hebben en ik verwacht binnen een week duidelijkheid. Maar Room wordt het zeker niet. We hebben een paar weken geleden naar hem geïnformeerd bij Vitesse, maar toen bleek al dat hij voor ons onhaalbaar is.

 

FC Groningen heeft er baat bij om Leonard Nienhuis te transfereren. Met Marco Bizot, Luciano, Stefan van der Lei en Joey Potveer heeft de Trots van het Noorden voldoende doelmannen voor het eerste elftal en Jong FC Groningen.

 

"Geen perspectief meer bij FC Groningen voor Leonard Nienhuis"

VI.nl meldt op maandag 3 juni 2013 dat Leonard Nienhuis geen perspectief meer heeft bij FC Groningen en dat hij hoog op het verlanglijstje van Cambuur staat. Momenteel wordt gesproken over een definitieve overgang, aldus VI.nl. Mocht de overgang zijn beslag krijgen, dan zal Nienhuis in Leeuwarden de concurrentie moeten aangaan met Ruud Swinkels, de 26-jarige doelman die zonder club zat nadat zijn contract bij PSV werd ontbonden. Hij tekent voor twee jaar in Leeuwarden.

 

UPDATE maandag 10 juni 2013: "Leonard Nienhuis tekent voor twee jaar bij SC Cambuur"

Stef de Bont van Voetbal International meldt op maandag 10 juni 2013 dat Hans Nijland heeft verklaard dat FC Groningen en SC Cambuur het eens zijn geworden over een overgang van Leonard Nienhuis naar Leeuwarden. De keeper tekent volgens Nijland een tweejarig contract bij de Friese kunstgrasbespeler.

 

Volgens RTV Noord mag Leonard Nienhuis ondanks zijn tot medio 2014 doorlopende contract transfervrij uit Groningen vertrekken. RTV Noord citeert Hand Nijland echter: "Mocht hij tussentijds doorverkocht worden dan ontvangen wij daar wel een flink percentage van." Leonard Nienhuis houdt nog een slag om de arm: "Ik heb nog niet getekend dus is het nog niet officieel. Ik denk niet dat er iets in de weg zal staan. Het is dan ook zo goed als rond."

 

Gerelateerd artikel:

 

28-03-2013 "Leonard Nienhuis vertrekt wellicht definitief naar SC Cambuur"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.