Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

Hans Nijland over transfer window: "Wij hebben deze zomer snode plannen"

Algemeen directeur Hans Nijland komt vandaag in de papieren editie van het Dagblad van het Noorden aan het woord. Hij reageert op het feit dat FC Groningen Alex Christovao en Mitch Apau niet aan de Trots van het Noorden heeft weten te binden. Nijland spreekt namens de vakantie vierende Henk Veldmate over Christovao: "Christovao kon kiezen voor een profcontract bij Cambuur. We hadden hem graag nog een jaartje onder onze vleugels gehad, maar dat gaat nu niet door. Dat is jammer, je leidt uiteindelijk talenten op om ze te laten spelen, maar we kunnen niet iedereen een contract aanbieden. We hebben nog meer snode plannen deze zomer en zeker in deze tijd groeien de bomen niet tot in de hemel."

 

"FC Groningen wil een creatieve middenvelder aantrekken; eerst moeten spelers weg;

Luciano, Johansson, Ivens, Jones, Hiariej, Schet en Van Moorsel mogen club verlaten"

Wim Masker schrijft vandaag in de Groninger Gezinsbode dat de door FC Groningen gewenste versterking een creatieve middenvelder is. Bekend was al dat FC Groningen zich voor Tjaronn Chery van ADO Den Haag interesseerde. Het aantrekken van een creatieve middenvelder is echter alleen mogelijk als er minstens twee dure spelers van de loonlijst verdwijnen, en bij voorkeur meer dan twee. Luciano, Johansson, Ivens, Jones, Hiariej, Schet en Van Moorsel mogen de club volgens Masker verlaten; wij denken dat FC Groningen er tevens vanuit gaat dat het Virgil van Dijk weet te verkopen. FC Groningen had er graag twee creatieve spelers bij gehad, maar het aantrekken van meer dan één creatieve speler is vooralsnog onverantwoord door teruglopende inkomsten uit de verkoop van seizoenkaarten en uit sponsoring, aldus Masker. Ruim 80 kleinere sponsoren hebben opgezegd. Het kunnen realiseren van de door Nijland genoemde snode plannen valt of staat derhalve met het van de hand kunnen doen van spelers.

Nijland vervolgt: "We hebben serieus rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij zou kunnen vertrekken naar een andere club. Dat is het ingecalculeerde risico als je een speler geen contract geeft, maar hem een aanbieding doet op amateurbasis, net als Christovao vorig seizoen al bij ons had. Het is een weloverwogen beslissing geweest. Feit is dat we met Género Zeefuik, David Texeira en de eveneens jonge talenten Richairo Zivkovic en Arjen Hagenauw al ruim in de spitsen zitten. Bij een vertrek van één van hen was de situatie voor Christovao misschien anders geworden, maar dat is niet het geval geweest.

 

Hans Nijland over de naar RKC Waalwijk vertrokken Mitch Apau, die wél een aanbieding voor een profcontract bij FC Groningen op zak had: "Apau denkt dat hij bij RKC meer kans op speelminuten krijgt dan bij ons. Misschien heeft hij dat ook wel geconcludeerd aan de hand van de hoogte van de aanbieding die hij van ons heeft gekregen. Het is in ieder geval zijn goed recht naar een andere club te gaan, net als dat Christovao kan kiezen voor een profcontract bij Cambuur."

 

Alex Christovao komt in het DvhN zelf ook aan het woord over zijn overgang naar SC Cambuur. "Hier doe je het allemaal voor. Twee weken terug werd ik benaderd door Cambuur. Ik moest toen nog een gesprek hebben met FC Groningen. Op het moment dat bleek dat ik bij FC Groningen niet in aanmerking kwam voor een contract heb ik voor deze optie gekozen. Ik Leeuwarden ga ik ook de Eredivisie in en ik denk dat ik bij Cambuur ook meer kans maak op een basisplaats dan bij FC Groningen."

 

Niet geheel toevallig maakte de CiC Group, zaakwaarnemer van diverse spelers van FC Groningen (Virgil van Dijk, Leandro Bacuna en nog diverse anderen), op 6 mei 2013 op de website bekend dat Christovao en de CiC Group per direct zouden gaan samenwerken. Henk-Maarten Chin van CiC over Christovao: "Christovao is een zelfstandige jongen die veel potentie heeft. Hij sterk, snel, is nu al een prima aanspeelpunt en kan een goal maken. Belangrijke eigenschappen voor een spits. Ik verwacht veel van hem voor de toekomst." Niet veel later is Christovao, die overigens niet als een door FC Groningen opgeleid talent kan worden beschouwd (hij speelde tot C1 in de jeugdopleiding van de FC en vervolgens alleen afgelopen seizoen), bij FC Groningen vertrokken.

 

Op 24 mei jl. maakte diezelfde CiC group op de website bekend dat het ook Hans Hateboer, 19-jarige verdediger van FC Groningen A1 die het aanbod heeft gekregen komend seizoen voor Jong FC Groningen uit te komen, aan de portefeuille heeft toegevoegd. De situatie rond zeven van de acht spelers die van FC Groningen A1 mogen doorstromen naar Jong FC Groningen is onduidelijk. Alleen van Arjen Hagenauw is het zeker dat hij is ingegaan op een aanbieding voor een profcontract en dat hij de overstap maakt naar Jong FC Groningen. Het is de vraag wie van het zevental Ron Janzen, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar, Burak Saban en Tigran Gazarjan (vorig jaar met 18 doelpunten afgetekend topscorer van FC Groningen A1) eveneens zullen doorstromen naar Jong FC Groningen en onder welke status (profcontract of overeenkomst op amateurbasis). Het lijkt uitgesloten dat alle zeven spelers een profcontract aangeboden zullen krijgen. Spannende tijden!

 

De laatste passage van Chins motivatie over het aantrekken van Hateboer maakt veel duidelijk: "Hans weet heel goed wat hij wil. Hij speelde de laatste 4 wedstrijden als basisspeler in Jong FC Groningen prima en ik verwacht veel van hem voor de toekomst. Hij is een fysiek sterke verdediger waar een spits niet graag tegen speelt omdat hij continu in iemands nek kan zitten en hij behoorlijk hard is. Wij gaan er alles aan doen om hem te laten slagen in het betaalde voetbal." Dit doet vermoeden dat de CiC Group Hateboer bij een andere club wil onderbrengen indien hij bij FC Groningen geen profcontract krijgt aangeboden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.