Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

251 gasten online

"FC Groningen speelt komend seizoen aanvallender variant van 4-3-3 met twee spitsen, waaronder Michael de Leeuw"

Afgaande op een artikel van Wim Masker in de Groninger Gezinsbode zal FC Groningen ook komend seizoen in principe van een 4-3-3 systeem uitgaan. De invulling hiervan zal echter aanvallender plaatsvinden dan afgelopen seizoen. Volgens Masker schuift Michael de Leeuw een linie naar voren en zal als tweede spits gaan spelen. De andere spits zal o.i. Género Zeefuik of David Texeira zijn, met de kanttekening dat ook Filip Kostic een dergelijke rol kan invullen. Hierdoor zal FC Groningen zonder een links- dan wel rechtsbuiten gaan spelen zodat één van beide flanken open blijft voor een opkomende back.

Afgelopen seizoen hebben we in de tweede seizoenshelft vaak gezien dat Stefano Magnasco als opkomende back fungeerde, maar ook Lorenzo Burnet heeft het in zich de achterlijn te halen. 

 

Op het middenveld zullen Rasmus Lindgren en Leandro Bacuna gaan spelen. De door het opschuiven van Michael de Leeuw vrijkomende plek op het middenveld moet worden ingevuld door een nog aan te trekken nieuwe, creatieve middenvelder, zo schrijft Masker. Wij sluiten niet uit dat FC Groningen hiervoor Tjaronn Chery van ADO Den Haag op het oog heeft, zie ons artikel van 24 mei jl.

 

Mogelijke opstelling FC Groningen seizoen 2013-2014:

 

Kirm - Texeira/Zeefuik/Kostic en De Leeuw

creatieve middenvelder - Lindgren - Bacuna

Burnet - linker CV - Van Dijk/rechter CV - Magnasco

Bizot

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.