Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Ruud Hesp vertrekt bij FC Groningen en wil zijn loopbaan bij PSV voortzetten

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat keeperstrainer Ruud Hesp zijn ontslag bij FC Groningen heeft ingediend om bij PSV aan de slag te kunnen. Hesp heeft bij FC Groningen een dienstverband voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van drie maanden. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de technische staf van de Trots van het Noorden. FC Groningen gaat zich gedegen en breed oriënteren op een opvolger voor Hesp, zo schrijft de club. Wij sluiten niet uit dat teammanager Bas Roorda de taken van Ruud Hesp voorlopig zal overnemen.

 

Thijs Slegers van Voetbal International bericht op Twitter dat Ruud Hesp nog lang geen werknemer van PSV is. Aan zijn komst zitten nog wel wat haken en ogen. Op VI.nl licht Slegers e.e.a. toe. PSV en de huidige keeperstrainer, Anton Scheutjens, zijn nog alijd niet in goed overleg uit elkaar gegaan. Kennelijk gaat Ruud Hesp ervan uit dat het met deze gênante Brabantse vertoning wel goed zal komen.

 

"FC Groningen sprak al met Harald Wapenaar als potentieel opvolger Hesp"

Om in de opvolging van Ruud Hesp te voorzien heeft FC Groningen volgens VI.nl al een gesprek met Harald Wapenaar, de huidige keeperstrainer van FC Volendam, gevoerd. Wapenaar, geboren op 10 april 1970 in Vlaardingen, is oud-keeper van Feyenoord, RBC, Helmond Sport, FC Utrecht, Udinese, Portsmouth, Vitesse en Sparta, en stond in Volendam aan de basis van de ontwikkeling van Robbin Ruiter en Sonny Stevens, die hun carrière bij FC Utrecht resp. FC Twente voortzetten. Eind april van dit jaar benaderde Feyenoord Wapenaar om Joop Hiele op te volgen als hoofd van de keepersacademie op Varkenoord. Wapenaar ging niet op het aanbod in, aldus AD.nl.

Op 6 mei jl. schreven wij in dit artikel dat keeperstrainer Ruud Hesp volgens insiders dé kandidaat was om in Eindhoven keeperstrainer Anton Scheutjens op te volgen, aldus Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International. Scheutjens had bij PSV nog een doorlopend contract, maar Phillip Cocu, komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer in Eindhoven, wilde niet met Scheutjens door, en dus wilde de meegaande clubleiding van PSV van de keeperstrainer af. Scheutjens moest dit overigens uit de krant vernemen, maar dit terzijde. 

 

Op 22 mei 2013 berichtte Voetbal International dat PSV inmiddels aan FC Groningen had laten weten dat het interesse had in Hesp.


Ruud Hesp zelf wilde pas met PSV in gesprek gaan over de functie van keeperstrainer als PSV de zaken met Scheutjens zou hebben geregeld, aldus VI. In het contract van Scheutjens stond expliciet dat hij de keepers van de A-selectie traint, en hij weigerde plaats te maken en wilde ook geen functie in de jeugdopleiding gaan vervullen. Kennelijk hebben PSV en Scheutjens de plooien inmiddels gladgestreken.

 

Gerelateerde artikelen:

 

22-05-2013 "PSV meldt zich bij FC Groningen voor Ruud Hesp; Hesp zelf houdt gesprekken met PSV af"

06-05-2013 "PSV geïnteresseerd in keeperstrainer Ruud Hesp"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.