Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

428 gasten online

Emil Johansson staat voor terugkeer naar Scandinavië

In een uitgebreid vraaggesprek met het Zweedse nwt.se heeft Emil Johansson aangegeven dat hij zijn loopbaan komende zomer vermoedelijk in Scandinavië zal voortzetten. Er is een aantal clubs in hem geïnteresseerd; de namen van de betreffende clubs wil hij echter niet noemen. Zijn zaakwaarnemer, Patrick Mörk, is voor hem aan de slag; Emil moet zich op 23 juni a.s. in Haren melden voor de eerste training van FC Groningen, maar hij hoopt dat de tijd dat hij nog in Groningen onder contract staat (formeel nog tot medio 2015) zo kort mogelijk is.

 

"Deense clubs geïnteresseerd in Emil Johansson"

Volgens het Deense Tipsbladet hebben verschillende Deense clubs hun belangstelling voor Emil Johansson kenbaar gemaakt. Emils zaakwaarnemer, Patrick Mörk, is met diverse clubs, waaronder een paar Deense, in gesprek, maar kan of wil er verder weinig over zeggen. Volgens de Deense site zou het Deense OB (Odense BK) wel eens één van de geïnteresseerde clubs kunnen zijn. OB zou eerder belangstelling voor Rémy Amieux, de linksback van N.E.C., hebben gehad, maar de Fransman zet zijn carrière bij RKC Waalwijk voort.

Emil Johansson verblijft momenteel in Degerfors, de club waar hij in 2005 zijn eerste profcontract tekende. Degerfors komt uit in de Superettan, het op één na hoogste Zweeds niveau, en speelt komende zaterdag in het eigen Stora Valla-stadion een competitiewedstrijd tegen Hammarby, de club waar Emil Johansson zijn carrière in 2007 vervolgde. Hij vindt het nu echter nog te vroeg voor een terugkeer naar de Superettan.

 

Hij blikt kort terug op de afgelopen twee seizoenen die hij bij FC Groningen onder contract stond. Hij zegt het eerste seizoen veel blessures gehad te hebben, maar het afgelopen seizoen begon naar zijn idee goed in de voorbereiding. Hij is echter buiten de wedstrijdselectie beland; wat hiervan de oorzaak is weet hij niet.

 

Hij vermoed dat FC Groningen hem graag wil verkopen om nog wat geld aan een transfer te kunnen overhouden, ook al heeft de FC in de persoon van Erwin van de Looi een nieuwe hoofdtrainer.

 

Na zijn voetbalcarrière wil hij zich met zijn uit het Noorse Molde afkomstige vriendin Ingvild in Molde vestigen. Emil ambieert dan een baan als huizenbouwer of brandweerman. Wat hem betreft duurt dit echter nog een jaar of zes à zeven. Emil Johansson is nu overigens 26 jaar oud.

 

Emil Johansson in gesprek met Johan Bertilsson, terreinknecht van Degerfors

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.