Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

Hans Nijland: "Er is concreet op Virgil van Dijk geboden; Tjaronn Chery en Marko Vejinovic zijn interessante spelers"

Hans Nijland is vanochtend in het radioprogramma Noord Sport ingegaan op de situatie rond Virgil van Dijk. Volgens de algemeen directeur van FC Groningen is er concrete belangstelling van andere clubs in de centrale verdediger; er is volgens Nijland zelfs al op Van Dijk geboden. Hans Nijland bestrijdt derhalve de lezing van Virgils zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin, die onlangs verkondigde dat er géén concrete belangstelling van andere clubs in Virgil van Dijk is.

 

RTV Noord citeert zaakwaarnemer van Virgil van Dijk:

"Niet-Nederlandse club heeft voor tweede keer op Virgil van Dijk geboden"

Inmiddels zegt ook Henk-Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, dat er bij FC Groningen een bieding op Virgil van Dijk is binnengekomen. Chin tegenover RTV Noord: "Het klopt dat er een bod bij FC Groningen ligt voor Virgil van Dijk, maar natuurlijk kan ik niets zeggen over de naam van de club." RTV Noord zegt dat het volgens Chin niet om een Nederlandse club gaat. Of het om een Engelse ploeg gaat, wilde Chin niet zeggen, maar hij zei wel dat er verder gekeken moest worden dan alleen naar Engeland, aldus RTV Noord.

 

"Celtic heeft op Virgil van Dijk geboden"

Volgens niet-bevestigde geruchten gaat het om het Schotse Celtic. Het zou gaan om een transferbedrag van € 2 miljoen en een percentage bij doorverkoop. Niet duidelijk is of genoemd bedrag reeds geboden is of het bedrag betreft dat FC Groningen minimaal wenst te ontvangen. Het op Celtic gerichte videocelts heeft ons bericht inmiddels overgenomen, gevolgd door Scottish Sport en Daily Mail.

 

Celtic heeft binnenkort mogelijk de beschikking over een forse hoeveelheid harde Britse ponden. Victor Wanyama, de medio 2011 voor € 1 miljoen van Germinal Beerschot overgenomen middenvelder en Keniaas international, staat op de nominatie om Celtic alweer te verlaten. Er worden bedragen genoemd van £ 8 à 10 miljoen (€ 9,4 à 11,8 miljoen); hij zou op het verlanglijstje staan van o.a. Arsenal.

Nijland ging ook in op mogelijke versterkingen voor de Trots van het Noorden. Tot nu toe zijn er immers alleen spelers vertrokken. FC Groningen voerde de laatste weken 'achter de schermen' gesprekken met mogelijke aanwinsten, en ook de komende weken wordt er weer gesproken met potentiële nieuwe spelers. De lijstjes liggen klaar, aldus Nijland. "Het probleem is echter dat daar goede spelers op staan voor wie meer belangstelling is. Mogelijk versterken we ons vóór de eerste training, volgende week zondag, met één of twee of drie nieuwe spelers, maar het moet allemaal wel zorgvuldig en goed: nieuwe spelers moeten echte aanwinsten zijn." Het zou dus ook kunnen dat er bij de eerste training van het nieuwe seizoen nog geen nieuwe spelers zijn vastgelegd.

 

Met betrekking tot het ontbreken van creativiteit en scorend vermogen gaf Hans Nijland aan dat de technische staf zeer gecharmeerd is van Tjaronn Chery ("Het probleem is dat hij nog een doorlopend contract bij ADO Den Haag heeft"), en ook Marko Vejinovic (speler van Heracles Almelo met een aflopend contract en dus transfervrij) wordt als een goede creatieve speler beschouwd. Ingaan op de concrete stand van zaken met beide heren wilde Hans Nijland echter niet. Het Griekse Panathinaikos zou overigens ook in Vejinovic geïnteresseerd zijn, zo hebben wij in de Griekse media gelezen (1, 2). Wij denken dat Tjaronn Chery voor FC Groningen echter eerste keus is voor. Over Chery zei Nijland dat het een 'zeer welkome' speler en een absolute versterking zou zijn.

 

Volgens Hans Nijland is het momenteel absoluut niet aan de orde dat FC Groningen miljoenen kan neerleggen voor nieuwe spelers zoals in het verleden wel werd gedaan (Femi, Marcus Berg), maar FC Groningen heeft de zaakjes volgens hem wel dusdanig op orde dat de club wel degelijk iets kan doen. De financiële mogelijkheden zijn echter beperkt, aldus de algemeen directeur.

 

Tjaronn Chery en Marko Vejinovic - vult één van hen bij FC Groningen de vacature 'creativiteit' in?

 

Gerelateerd artikel:

 

14-06-2013 "Cardiff City nog altijd geïnteresseerd in Virgil van Dijk"; Zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin: "Nog geen concrete interesse voor Virgil van Dijk"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.