Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

Transfers Virgil van Dijk en Tjaronn Chery: onderhandelingsspel gaat door

Zowel rond de verkoop van Virgil van Dijk als inzake het aantrekken van Tjaronn Chery kunnen we nog altijd geen witte rook bespeuren. Uit alles blijkt dat deze dagen in het teken staan van onderhandelen, tactiek en het de media al dan niet wijzer maken dan ze zijn. Hans Nijland, in gesprek met RTV Noord: "We zijn met Celtic volop in onderhandeling."

 

Nijland, ook gisteren tegen het Dagblad van het Noorden (vanochtend in de papieren editie te lezen): "We hebben zaterdag met een vertegenwoordiging van Celtic op Schiphol gesproken, maar vraag en aanbod liggen nog ontzettend ver uit elkaar. Op dit moment ga ik ervan uit dat we er niet uitkomen." Nijland weet precies hoe het spel gespeeld moet worden. Snel toehappen heeft zich zelden tot nooit als de winnende strategie ontpopt.

 

UPDATE woensdag 19 juni 2013: "Cédric Mongongu nu nr. 1 voor Celtic; pogingen om Virgil van Dijk te contracteren in ijskast"

Volgens de Britse Daily Record heeft Neil Lennon, de trainer van Celtic, Cédrin Mongongu tot zijn nummer één gebombardeerd als het gaat om gewenste defensieve versterkingen. De interesse in Virgil van Dijk zou zijn bekoeld. De site schrijft letterlijk: "Neil Lennon is determined to shore up his defence but it looks unlikely the Bhoys boss will swoop for both Evian stopper Cedric Mongongu AND Groningen star Virgil van Dijk. Both players had been on Lennon's radar but the manager is understood to have cooled his interest in Holland Under 21 star van Dijk and made Mongongu his number one choice."

 

Het feit dat Virgil van Dijk als 'ster van Jong Oranje' wordt betiteld maakt de geloofwaardigheid van het bericht niet sterker. Van Dijk was immers niet geselecteerd voor het net gespeelde EK.

Eerder vandaag schreven we reeds:

 

Jan Mennega, journalist van het DvhN en frequent bezoeker van onze website, heeft Hans Nijland geconfronteerd met de gisteren door ons gemelde belangstelling van Celtic in een andere centrale verdediger, Cédric Mongongu. Nijland, over de mogelijkheid dat de Schotten de aandacht naar de Congolees verleggen, mochten ze er met FC Groningen over een transfer van Virgil van Dijk niet uitkomen: "Daar weet ik niks van, maar dat recht heeft Celtic natuurlijk." Overigens melden diverse Schotse media dat Celtic zowel Cédric Mongongu als Virgil van Dijk wil contracteren.

 

Ook met betrekking tot Tjaronn Chery heerst er dubbelzinnigheid. Tegenover Stef de Bont van Voetbal International gaf de clubleiding van FC Groningen aan te hopen dat de middenvelder de knoop snel doorhakt en met een 'ja' of een 'nee' komt, maar Henk Veldmate vertelde aan RTV Noord dat de gesprekken weliswaar al enige tijd lopen, maar dat de transfer pas in het beginstadium verkeert. Dan kan een speler moeilijk een knoop doorhakken.

 

Uit het feit dat ADO Den Haag de transfer van Dico Koppers van ajax naar de Residentie voorlopig tegenhoudt maken wij op dat er een samenhang is met de mogelijke overgang van Tjaronn Chery naar FC Groningen (of een andere club). En FC Groningen gaat vermoedelijk pas tot het contracteren van Chery over (mocht laatstgenoemde voor een groen-wit shirt voelen) zodra Virgil van Dijk is getransfereerd. Kortom, alles hangt met elkaar samen.

 

Wat ons betreft wordt er niet te lang met Tjaronn Chery onderhandeld zodra de gesprekken in deze fase zijn aanbeland. Graag of niet, en anders snel door naar plan B, Marko Vejinovic. Minstens een gelijkwaardige vervanger van Tjaronn Chery, in onze ogen, en wellicht eerder genegen zijn krabbel onder een niet al te slecht gedoteerde overeenkomst met FC Groningen te zetten dan Chery. En motivatie en voor FC Groningen willen spelen zijn heel veel waard in onze ogen!

 

 

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.