Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

Contract Ruud Hesp met FC Groningen per direct ontbonden

De wegen van FC Groningen en keeperstrainer Ruud Hesp scheiden met onmiddellijke ingang. FC Groningen heeft op de clubsite nl. gemeld dat het contract met Hesp, die zijn loopbaan bij PSV wil voortzetten, per direct is ontbonden. FC Groningen heeft de procedure opgestart voor het aantrekken van een vervanger van Ruud Hesp, die naast het eerste elftal en de Beloften ook de doelmannen in de bovenbouw van RVO FC Groningen/Cambuur trainde.

 

PSV heeft inmiddels op Twitter gemeld dat Ruud Hesp de nieuwe keeperstrainer van PSV wordt. FC Groningen ontvangt enige financiële compensatie voor het vervroegd afstaan van Hesp, aldus het Dagblad van het Noorden.

FC Groningen is dus teruggekomen op de eergisteren door technisch manager Henk Veldmate geventileerde visie dat FC Groningen Ruud Hesp voorlopig nog niet wilde laten gaan. VI.nl schreef in een vanwege de onnodig en o.i. ten onrechte toegevoegde typering 'krampachtig' tendentieus ingestoken stuk dat FC Groningen Hesp aan de opzegtermijn van drie maanden wilde houden. Veldmate: "Die afspraken zijn destijds gemaakt. Ruud had bij ons een contract voor onbepaalde tijd, dat was niet voor niets. We hadden en hebben veel vertrouwen in hem. Nu moeten wij halsoverkop een opvolger gaan zoeken, daar zijn we druk mee bezig. Het is ook niet zo dat we zomaar een keeperstrainer kunnen ophalen bij elke willekeurige club. Tot dat moment houden we Ruud aan de opzegtermijn van drie maanden. We beginnen zondag aan de voorbereiding en willen wel een juiste vervanger aanstellen."

 

Wij vermoeden dat FC Groningen inmiddels een vervanger voor Ruud Hesp op het oog heeft. Met Harald Wapenaar, de keeperstrainer van FC Volendam, was reeds gesproken, maar Wapenaar is niet op de avances van FC Groningen ingegaan en heeft zijn contract met FC Volendam met één jaar verlengd.

 

Afgelopen zondag waren Hans Nijland en Richard Vennema, oud-keeper, keeperstrainer en de zoon van Tonny van Leeuwen, te gast in het radioprogramma Noord Sport. Beiden wilden niet ingaan op de vraag of Vennema in aanmerking komt voor de positie van keeperstrainer bij FC Groningen. Veelzeggend?

 

Richard Vennema (foto: puurvoetbalonline)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.