Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

307 gasten online

FC Groningen meldt akkoord met Celtic over transfer Virgil van Dijk; per direct aan de slag met versterking defensie en middenveld

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat de Trots van het Noorden met het Schotse Celtic een akkoord heeft bereikt over de transfer van Virgil van Dijk. Het transferbedrag bedraagt € 2,7 miljoen en kan met bonussen oplopen tot ca. € 3 miljoen; FC Groningen heeft een doorverkooppercentage van 10% bedongen.

 

Het is te doen gebruikelijk dat dit percentage bij een eventuele volgende transfer van kracht is over het meerdere boven het transferbedrag excl. bonussen. Virgil van Dijk heeft, net als in het verleden bij Tim Matavz het geval was, zelf ook bijgedragen aan de transfer: de 21-jarige centrale verdediger heeft afgezien van het aandeel waarop hij bij deze overgang persoonlijk recht had, aldus FC Groningen.

 

Ook Celtic meldt op de clubsite 'delighted' de transfer van Virgil van Dijk, die in Glasgow een vierjarig contract zal tekenen.

 

Virgil van Dijk poseert in zijn mooie nieuwe werkomgeving (foto: Celtic)

Hans Nijland: "Afgelopen winter hebben we heel bewust niet meegewerkt aan een tussentijdse overgang, maar hebben hem toen de toezegging gedaan deze zomer wél mee te denken als er met een club onder de juiste voorwaarden een akkoord bereikt zou kunnen worden. Die situatie ontstond op het moment dat Celtic zich concreet bij ons meldde en dan moet je woord houden."

  

FC Groningen gaat per direct aan de slag met het proberen een vervanger voor Virgil van Dijk aan te trekken. Ook probeert de clubleiding het middenveld te versterken. Henk Veldmate zegt hierover in een ander artikel op de clubsite: "Een aankoop moet ook echt een versterking zijn, die bovendien breed wordt gedragen binnen het technisch platform. Hierbij speelt nog een andere rol. Wij zijn een financieel gezonde club en willen dat ook graag zo houden. Dit betekent dat we pas de markt op kunnen gaan als volledig in kaart is welke budgetten beschikbaar zijn. Nu de vergoedingen voor Leandro Bacuna en Virgil van Dijk duidelijk zijn, kunnen we ook per direct aan de slag met goede vervangers. Het valt niet te verwachten dat er op de eerste training van FC Groningen in voorbereiding op het seizoen 2013/2014, zondagmiddag in Haren, al nieuwe spelers te zien zullen zijn."

 

FC Groningen heeft meegekregen dat zich van diverse supporters van FC Groningen ongerustheid en ongeduld meester begint te maken. Henk Veldmate laat weten dat de club achter de schermen druk bezig is met het aantrekken van nieuwe spelers, maar dat hierbij zorgvuldig en afgewogen te werk wordt gegaan. Veldmate vraagt de supporters van FC Groningen geduld te betrachten en vertrouwen te houden in het beleid van de club. Ook kondigt hij aan dat er in de komende periode een selectie komt te staan, die kan voldoen aan de sportieve verwachtingen. "Daarbij kunnen en mogen geen onverantwoorde risico’s worden genomen", aldus Veldmate.

 

Wij wensen Virgil van Dijk heel veel succes bij Celtic toe!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.