Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

Hans Nijland: "Selectie FC Groningen is bij lange na nog niet compleet; Género Zeefuik krijgt een tweede kans"

FCG Radio heeft vanmiddag gesproken met o.a. Dick Lukkien, assistent-trainer van het eerste elftal van FC Groningen, en algemeen directeur Hans Nijland. Lukkien gaf aan dat de club vlak vóór de vakantie een gesprek heeft gehad met Género Zeefuik. In dat gesprek is gepraat over het afgelopen seizoen en de verwachtingen met betrekking tot het komende seizoen. Hans Nijland vertelde dat Zeefuik vervolgens niet op vakantie is geweest en keihard heeft doorgetraind. Volgens Nijland staat Zeefuik er nu fit en strak op en krijgt de spits van FC Groningen een tweede kans.

Nijland gaf aan dat Género Zeefuik gewoon bij FC Groningen blijft, al zal er wel kritisch gekeken worden naar een eventueel bod mocht dat op de spits worden uitgebracht. Dit geldt echter bij biedingen op alle spelers.

 

Wij schreven reeds dat FC Groningen bruto € 3,7 miljoen heeft ontvangen voor de getransfereerde Leandro Bacuna en Virgil van Dijk. Na aftrek van de bedragen die naar de spelers zelf gaan (Virgil van Dijk heeft hiervan overigens afgezien) en naar partijen als de voormalige clubs en investeringsfonds kan 50% van het overgebleven netto bedrag geherinvesteerd worden, aldus Hans Nijland. Met de overige 50% wordt de vermogenspositie versterkt. 

 

Wij denken dat er ruim € 1 miljoen geïnvesteerd kan worden.

 

Hans Nijland vertelde dat de selectie die morgen in Haren aan de eerste training van het seizoen 2013-2014 begint bij lange na nog niet compleet is. FC Groningen is met tal van spelers bezig en achter de schermen wordt druk gesproken en onderhandeld met potentiële nieuwe spelers, en dit zal ongetwijfeld doorgaan tot 2 september a.s., het einde van de transfer window - FC Groningen wil zich nl. niet laten opjagen. In tegenstelling tot de voorgaande seizoen is de selectie bij de start van de voorbereiding dus bepaald niet zo goed als ingevuld.

 

FC Groningen had te maken met een te grote selectie. Inmiddels zijn diverse spelers vertrokken, ook jeugdige spelers als Luis Pedro en Alex Christovao. Nijland zegt dat er kritisch gekeken wordt naar kwaliteit, maar ook naar posities. Je kunt niet drie rechtsbuitens vastleggen, en als de technische staf niet de overtuiging heeft dat iemand zich kan ontwikkelen tot een vaste waarde voor het eerste elftal wordt er niet met contracten gesmeten. Aanvallers als Richairo Zivkovic en Arjen Hagenauw hebben een contract, daarom mocht Alex Christovao op amateurbasis verder voetballen. Kortom, FC Groningen heeft keuzes moeten maken hebben. Hans Nijland realiseert zich heel goed dat je dan het risico loopt dat er wel eens een speler weggaat.

 

Wouter Pauwels, presentator van FCG Radio, en Hans Nijland memoreerden tenslotte het overlijden van Roelof Oost, oud-chauffeur van de spelersbus van FC Groningen. Oost is op 17 juni jl. in Annen op 68-jarige leeftijd aan een slopende ziekte overleden.

 

De uitzending van FCG Radio van vanmiddag is hier terug te luisteren.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.