Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online

FC Groningen contracteert Nick van der Velden van N.E.C.; tweejarig contract

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat de Trots van het Noorden de 31-jarige Nick van der Velden transfervrij van N.E.C. heeft overgenomen. De middenvelder zal bij de FC een tweejarig contract tekenen. Op donderdag 20 juli jl. meldden we in dit artikel het gerucht dat FC Groningen belangstelling voor Van der Velden zou hebben. Nick van der Velden zal vanmiddag in Haren al aanwezig zijn bij de eerste training van het nieuwe seizoen.

 

Nick van der Velden ging niet in op verlaagde aanbiding van N.E.C.

Nick van der Velden weigerde een nieuwe, verlaagde aanbieding van N.E.C. te ondertekenen. N.E.C. schreef op 11 ju ni 2013 op de clubsite: "N.E.C. heeft de afgelopen weken meerdere gesprekken gevoerd met Van der Velden over een nieuw contract, maar helaas zijn de twee partijen er samen niet uitgekomen. Technisch directeur Carlos Aalbers: "N.E.C. heeft Nick van der Velden een tweejarige aanbieding gedaan. Daarna volgde een aantal overleggen. De aanbieding was voor N.E.C. conform de middelen, maar ook conform de markt. Nick vond het moeilijk om een lagere aanbieding te accepteren en koos voor zijn eigen pad. N.E.C. wenst hem daarbij heel veel succes." Nick van der Velden werd eind juni 2011 door N.E.C. gecontracteerd en tekende zijn contract voor twee seizoenen."

FC Groningen omschrijft Van der Velden als volgt:

 

Van der Velden (31) speelde in zijn jeugd voor De Volewijckers en DWS in zijn geboortestad Amsterdam. Vervolgens speelde hij achtereenvolgens voor RKC Waalwijk, FC Dordrecht, AZ en NEC. In Alkmaar maakte hij deel uit van de selectie die in 2009 de landstitel won en vervolgens de Johan Cruijff Schaal.

 

De afgelopen twee seizoenen speelde Van der Velden voor NEC in de Eredivisie. In totaal speelde hij 176 competitieduels in het betaalde voetbal en maakte hij 33 doelpunten. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij bij NEC tot 50 wedstrijden en zes doelpunten.

 

Wij hebben nog niet helemaal voor ogen hoe een speler, die openlijk zijn afkeer van het publiek van FC Groningen kenbaar maakte, door datzelfde publiek omarmd zou moeten worden. Hier wacht een schone taak voor met name Van der Velden zelf. De lat zal vermoedelijk hoog liggen...

 

Op Twitter zegt Van der Velden inmiddels over zijn eind 2011 richting het publiek van FC Groningen opgestoken middelvinger: "was zeker niet slim en gebeurde in emotie.. Is niet goed te praten.."

 

En, eveneens op Twitter: "Met trots mag ik jullie mededelen dat ik voor 2 jaar heb getekend bij @fcgroningen!!"

 

Nick van der Velden opvolger Leandro Bacuna?

Wij denken dat Nick van der Velden gehaald is als opvolger van Leandro Bacuna en op het middenveld voor het loopvermogen moet zorgen. In dat geval zal er nog wel een creatieve middenvelder bij moeten. Sowieso is het middenveld nog altijd dun bezet. Van de 10 middenvelders zijn er vijf vertrokken; Michael de Leeuw gaat mogelijk in de spits spelen. Met Van der Velden als aanwinst heb je nog altijd slechts vijf middenvelders.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

20-06-2013 "Nick van der Velden in de belangstelling van FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.