Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

429 gasten online

19-jarige centrale verdediger William Ekong op proef bij FC Groningen

Deze week traint William Ekong, een 19-jarige, 1,91m lange centrale verdediger, op proef mee met FC Groningen, zo bericht de FC op de clubsite. Ekong stond sinds medio 2010 bij Tottenham Hotspur onder contract; zijn 1 juli a.s. aflopende verbintenis werd niet verlengd. William Troost-Ekong, zoals hij voluit heet, werd op 1 september 1993 in Haarlem geboren en heeft zowel de Nederlandse als de Nigeriaanse nationaliteit.

Hij trainde vorig jaar in oktober al mee met RKC Waalwijk en Erwin Koeman had hem graag willen contracteren, maar RKC kon met Ekongs werkgever niet tot overeenstemming komen. In januari van dit jaar was volgens ClubCall.com sprake van een overgang naar FC Twente, maar ook toen is het niet tot een transfer gekomen. Go Ahead Eagles zou in de winterstop eveneens geïnteresseerd zijn geweest. Twee jaar geleden was hij al eens op proef bij PSV. Vorige maand was hij nog bij het Amerikaanse D.C. United op proef, zo bericht Black and Red United.

 

William Ekong speelde één maal mee met Oranje Onder 19. Bij Tottenham Hotspur heeft hij niet in het eerste elftal gespeeld; hij werd met name opgesteld in de elftallen Onder 17 en Onder 18 en recentelijk in de beloften van The Spurs. Ook maakte hij deel uit van selectie die deelnam aan de NextGen Series, de Champions League voor juniorenelftallen. Hij maakte daar invalbeurten tegen FC Basel en Liverpool, zo bericht FC Twente.nu

 

We zijn erg benieuwd naar de verrichtingen van Ekong, en wat de mogelijke plannen van FC Groningen met hem zijn, mocht hij bevallen. Traint hij met de Trots van het Noorden mee en komt hij eventueel voor een contract in aanmerking mochten de pogingen om Aleksandar Pantic te strikken spaak lopen? Of moet hij eerder als breedteaankoop worden gezien? De tijd zal het leren!

 

Ekong kan overigens op beide posities in de centrale verdediging spelen. FC Groningen heeft tevens Timo Letschert als rechter centrale verdediger in de gelederen en de nog revaliderende Nick Bakker voor de positie van linker CV. Ook kan hoofdtrainer Erwin van de Looi een beroep doen op Johan Kappelhof en Jonas Ivens.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.