Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

154 gasten online

Hans Nijland doet beroep op geduld supporters, maar: "achter de schermen druk bezig met versterkingen"

Veel nieuws betreffende het transferfront kon Hans Nijland vandaag in zijn nieuwsbrief nog niet melden. Het wachten is wat ons betreft op het rondkomen tussen NAC Breda en FC Groningen over de afkoopsom, verbonden aan een transfer van Eric Botteghin. Ook hopen we dat we snel uit Belgrado te horen krijgen dat Aleksandar Pantic zijn arbitragezaak tegen zijn armlastige club heeft gewonnen, zodat hij gratis deze kant op kan komen. Voor het gemak gaan we er even vanuit dat beide heren zelf ook genegen zijn hun krabbel onder een contract met FC Groningen te zetten.

 

Wij noemen bewust deze twee defensieve potentiële aanwinsten, omdat Hans Nijland als volgt spreekt over de gewenste versterking van de selectie: "We willen ons graag nog verder versterken op het middenveld en met name in de verdediging."

Nijland herhaalt de woorden die hoofdtrainer Erwin van de Looi afgelopen zondag bij de eerste training sprak: "Liever volgende week de juiste keuze maken, dan vandaag de verkeerde."

 

De algemeen directeur doet een beroep op het geduld van de supporters, en zegt dat het doorselecteren binnen een selectie meer tijd vraagt dan het aanvullen van een kern, waarvan vooral vorig seizoen sprake was. Nijland: "We willen ons versterken, maar hebben aan de andere kant ook aangegeven dat er nog spelers naar een andere club mogen uitkijken. We moeten budgetten zien te creëren om vervolgens de beste en juiste stappen te kunnen zetten. Dát die er gaan komen, staat wel vast. Alleen is op dit moment nog niet aan te geven wannéér dit zal zijn. Overal zijn clubs nog op zoek naar spelers, de markt komt wat dat betreft dit jaar laat en traag op gang. De economische omstandigheden – ook binnen het voetbal – maken eveneens dat er overal een pas op de plaats gemaakt dient te worden. Hierdoor stagneren de processen, waardoor het voorlopig nog een spannende periode zal blijven."

 

Ook wij zijn benieuwd hoe lang ons geduld nog op de proef wordt gesteld, maar zijn het helemaal met de clubleiding en technische staf eens - we begroeten échte versterkingen liever over een aantal weken, dan dat we morgen op een persconferentie getuige zijn van het vastleggen van nieuwe spelers die komend seizoen alweer op de transferlijst worden gezet omdat ze toch niet dew beoogde meerwaarde (b)lijken te zijn.

 

Totdat de inkt onder de contracten van nieuwe versterkingen is opgedroogd hopen we onze lezers met tal van geruchten te kunnen bestoken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.