Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

Ron Jans wil Morten Nordstrand absoluut niet respectloos behandelen

Afgelopen woensdagavond liep Morten Nordstrand al geruime tijd warm voordat hij uiteindelijk pas in de 83e minuut ten koste van Goran Lovre in het veld kwam. Op vele supporters kwam dit vreemd over en naar Nordstrand toe weinig respectvol. Deze kritische geluiden zijn Ron Jans niet ontgaan. Het heeft onze trainer niet koud gelaten. Hij heeft het er met Nordstrand zelf over gehad, en gaat vandaag ook op de site van de FC in op de kwestie.

 

Het wil nog maar niet vlotten met de carrière van de 26-jarige Morten Nordstrand bij FC Groningen. Als huurling overgekomen van FC Kopenhagen, waar hij overigens een uitstekende staat van dienst had (zie in onderstaande tabel zijn statistieken, bron: Wikipedia) en niet voor niets al een aantal jaren door de FC werd gevolgd, debuteerde hij op 12 september 2009 voor de Trots van het Noorden, en hij had niet beter kunnen debuteren: hij maakte het enige en dus beslissende doelpunt in de beladen derby bij Heerenveen.

 

Seizoen Club Competitie Wedstrijden Doelpunten
2001-'03 Denemarken Lyngby BK Deense eerste divisie * *
2003-'05 Denemarken Lyngby BK Deense eerste divisie * *
2005-'06 Denemarken Lyngby BK

Deense eerste divisie

93* 73*
2006-'07 Denemarken

FC Nordsjælland

SAS Ligaen 33 18
2007-'09 Denemarken

FC Kopenhagen

SAS Ligaen 63 27
2009-'10 Nederland FC Groningen (huur) Eredivisie 8 1

(*totalen seizoenen 2001 tot en met 2006 tezamen)

 

Hij is echter een zeer blessuregevoelige speler gebleken en hij heeft het tot nu toe tot slechts acht wedstrijden in dienst van de FC gebracht, waarvan 2x als invaller en 6x startte hij weliswaar vanaf het begin maar werd in alle gevallen vroegtijdig naar de kant gehaald. Vóór 1 maart a.s. moet FC Groningen aan FC Kopenhagen kenbaar maken of het de frêle aanvaller na afloop van dit seizoen voor het forse prijskaartje van ca. 2,6 miljoen euro wil overnemen. Mocht de FC de komende weken niet tot andere afspraken met de Deense club komen dan zal hij onherroepelijk op 16 mei aanstaande (de dag van de door ons gewonnen finale van de play-offs in de eredivisie) op het bordes van de dan volgepakte Grote Markt voor het laatst in het groen-wit te bewonderen zijn: de FC gaat deze som geld ongetwijfeld niet voor hem op tafel leggen.

 

Momenteel staat Leandro Bacuna vaak samen met Tim Matavz in de spits, terwijl een inmiddels weer fitte Morten Nordstrand de bank warm houdt. Wat overigens maar weinig supporters zich kunnen herinneren is het feit dat Bacuna toch echt als aanvaller bij de eerste selectie is gehaald. Lees maar eens wat de FC in haar vooruitblik op de uitwedstrijd bij Roda JC van 8 augustus 2009 (de wedstrijd waarin Bacuna voor het eerst deel uitmaakte van de selectie van Ron Jans) over Bacuna schreef: "Leandro Bacuna is als aanvaller bij de eerste selectie gehaald door trainer Ron Jans. De 17-jarige Bacuna – spelend met rugnummer 43 – was op de meest recente editie van Eurovoetbal één van de bepalende spelers van FC Groningen en werd in de afgelopen periode vervroegd doorgeschoven van de A1 naar de Beloften. Ron Jans: “In dat team heeft hij een uitstekende voorbereiding gedraaid. Eigenlijk kun je hem overal in het elftal wel neerzetten, maar voorin kunnen we zijn specifieke kwaliteiten het beste gebruiken.”"

 

Duidelijk is wel dat Bacuna zich vaak als aanvaller laat terugzakken naar het middenveld (vaak op aangeven van Jans), waardoor FC Groningen dan feitelijk met één centrumspits speelt. iets wat veel supporters te behoudend vinden. Liever zien zij Morten Nordstrand eerder ingebracht worden, zodat hij eindelijk eens kan laten zien wat hij in zijn mars heeft. Zijn invalbeurt, een handvol minuten vóór het einde van de wedstrijd tegen ADO, was voor veel supporters weer een bewijs van het feit dat de technische staf niet respectvol omgaat met de Deen.

 

FC Groningen verklaart hierover vandaag openhartig het volgende: "Er was vrijdagochtend na de training op Corpus den Hoorn ook nog iets dat Jans nodig van het hart moest. En dat had betrekking op aanvaller Morten Nordstrand. “Door diverse mensen is gesuggereerd dat wij respectloos met Morten zouden omgaan. Deze uitspraken zijn gebaseerd op speculaties en verkeerde conclusies. Morten ging afgelopen woensdag uit eigen beweging warmlopen omdat hij koude voeten had. En tegen Twente was het twijfelachtig of Tim Matavz de wedstrijd zou kunnen uitspelen. Ik had de indruk dat de ploeg de laatste wedstrijden goed stond en wilde niet eerder wisselen dan ik dat gedaan heb. Ik heb Morten gevraagd of hij vond dat wij geen respect zouden tonen en hij vroeg zich af waarop ik doelde. Er is wat dit betreft dus absoluut geen probleem.”"

 

Kort samengevat: Ron Jans heeft de laatste wedstrijden gehandeld conform de never change a winning team-strategie. Hij laat spelers die hij eenmaal zijn vertrouwen heeft gegeven, en die zijn vertrouwen qua inzet niet beschamen, niet snel vallen en dit verklaart het feit dat nu alweer een tijdje aan Bacuna de voorkeur wordt gegeven. Maar één ding is helder: het is absoluut niet de intentie van Ron Jans en zijn collega's om respectloos met Nordstrand om te gaan, en Nordstrand zelf heeft ook niet het gevoel dat er respectloos met hem wordt omgegaan. Of Nordstrand morgen in Almelo speelt of niet - dat doet aan deze conclusie niets af. Mocht hij wel spelen, dan gunnen wij hem een weergaloze wedstrijd!

 

(Uit het feit dat Jans aan Nordstrand vroeg of de Deen vindt dat de FC te weinig respect naar hem toont verbinden wij echter de conclusie dat Morten morgen niet in de basis zal staan, anders zou de discussie van vandaag overbodig zijn.)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.