Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

237 gasten online

"FC Groningen verlengt proefperiode William Ekong"

UPDATE dinsdag 2 juli 2013: "Erwin van de Looi wil graag door met William Ekong"

Dick Lukkien liet afgelopen vrijdag rond de presentatie van Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum doorschemeren dat de proefperiode van William Ekong mogelijk wordt verlengd. Het Dagblad van het Noorden schrijft vanavond op Twitter dat de 19-jarige centrale verdediger, die ook als rechtsback kan spelen, inderdaad nog wat langer bij FC Groningen op proef blijft. Wij nemen aan dat hij niet alleen met de Trots van het Noorden blijft meetrainen, maar a.s. dinsdag ook minstens een helft zal meespelen in het oefenduel tegen Onstwedder Boys.

 

William Ekong traint tot en met dinsdag mee en speelt dinsdagavond mee in oefenduel

FC Groningen schrijft op maandag 1 juli 2013 op de clubsite dat William Ekong tot en met dinsdag 2 juli 2013 met FC Groningen zal meetrainen. Ook zal hij zal dinsdagavond meespelen in het oefenduel van de Trots van het Noorden tegen Onstwedder Boys. De technische staf van FC Groningen zal daarna een beslissing nemen. Aangezien er op woensdag niet getraind wordt nemen wij aan dat er woensdag in de loop van de dag, en anders uiterlijk donderdagochtend vóór aanvang van de training, duidelijkheid gegeven zal worden over zijn eventuele toekomst bij FC Groningen.

 

Wij rekenen erop dat FC Groningen hem een contractaanbieding zal doen. Ekong is een grote, rustige centrale verdediger (die in noodgevallen rechtsback kan spelen) met overzicht en o.i. een welkome aanvulling in de selectie van de FC.

 

UPDATE dinsdag 2 juli 2013: "Erwin van de Looi wil graag door met William Ekong"

Na de oefenwedstrijd tegen Onstwedder Boys gaf trainer Erwin van de Looi tegenover het Dagblad van het Noorden aan graag verder te willen met William Ekong. Op korte termijn zal er besloten worden of hij een aanbieding voor een contract zal ontvangen.

Wij scheven in het wedstrijdverslag van het oefenduel tegen Onstwedder Boys het volgende over de centrale verdediger:

 

William Ekong

In wedstrijden met een groot krachtsverschil, zoals vanavond, kunnen met name de aanvallers zich onderscheiden. William Ekong (speelde na rust) deed het echter goed vanavond, al had hij weinig te doen. Van de twee centrale verdedigers was hij de laatste man; Timo Letschert schoof wat vaker in. Wel ging Ekong vanwege zijn lengte bij standaardsituaties mee naar voren. Ook vandaag op de training viel hij weer in positieve zin op, net als gisteren. Wat ons betreft wordt hem een aanbieding voor een contract overhandigd. Hij is een krachtige vent die echt wat uitstraalt. Indrukwekkend voor z'n jonge leeftijd van 19 jaar!

 

Gerelateerd artikel: 

 

24-06-2013 19-jarige centrale verdediger William Ekong op proef bij FC Groningen

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.