Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

294 gasten online

Hans Nijland: "We willen er in ieder geval nog één creatieve middenvelder bij; onduidelijk of er deze week mutaties in selectie zijn"

Hans Nijland heeft vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief de woorden herhaald die Henk Veldmate bij de presentatie van Giliano Wijnaldum en Eric Botteghin sprak. Nijland: "Bij de perspresentatie van Wijnaldum en Botteghin, afgelopen vrijdag, hebben wij duidelijk aangegeven in ieder geval nog één creatieve middenvelder erbij te willen hebben. Daarna gaan we pas weer tot actie over als er vanuit de huidige groep spelers bij ons vertrekken. Pas dan kunnen we zien op welke positie de prioriteit komt te liggen en wat het beschikbare budget hiervoor is."

Kennelijk is het niet geheel uit te sluiten dat er deze week nog in- of uitgaande transfers zullen plaatsvinden. De algemeen directeur zegt nl.: "Of er voor de Open Dag nog mutaties zullen plaatsvinden, moeten we afwachten.

 

Inmiddels is het speculeren volop begonnen. Van de spelers op het vertreklijstje lijkt Tom Hiariej mogelijk het dichtst bij een transfer, want hoe anders moeten we zijn afwezigheid op de training verklaren? Zowel gisteren als vandaag schitterde hij in Haren door afwezigheid, maar van een blessure is niemand iets bekend.

 

Minstens zo interessant is het om te filosoferen over de invulling van de creatieve vacature. Maurice Steijn, trainer van ADO Den haag, verklaarde vandaag voor de camera's van Omroep West dat ADO meer dan € 1 miljoen voor Tjaronn Chery wenst te toucheren. ADO Den Haag is hierover met Eintracht Braunschweig in gesprek; Chery zelf is er met de gepromoveerde Traditionsverein al uit en heeft zijn zinnen gezet op een vervolg van zijn carrière in de Bundesliga. Door zijn naam hebben wij in gedachten al een streep gezet. Het kost domweg teveel geld om zijn na het lichten van twee opties nog tot medio 2015 lopende contract af te kopen.

 

FC Groningen had volgens Wim Masker van de Groninger Gezinsbode eveneens belangstelling voor Mateusz Klich, de door PEC Zwolle van VfL Wolfsburg gehuurde middenvelder. Klich wilde echter perse in Zwolle blijven en kon door de club van trainer Ron Jans zelfs voor twee jaar worden gecontracteerd. Klich komt dus zeker niet naar Groningen, en dat geldt ook voor Marko Vejinovic, die Vitesse verkoos boven de Trots van het Noorden.

 

Masker noemt de namen van Wiljan Pluim (Roda JC), Erik Falkenburg (AZ) en Davy Pröpper (Vitesse) als zijnde in het geruchtencircuit rondwarende namen. Masker: "Spelers met een goede techniek, maar niet buitengewoon productief, al heeft Falkenburg drie jaar geleden, in zijn laatste jaar bij Sparta, tien maal gescoord."

 

Davy Pröpper gaf op 22 juni jl. na het oefenduel van Vitesse tegen De Valleivogels tegenover Omroep Gelderland aan komend seizoen te willen spelen, desnoods bij een andere club. Verhuur sloot hij nl. niet uit: "Dat is zeker een optie. Als hier de kans op spelen niet groot is, dan denk ik dat we er samen uit moeten komen dat ik wel ergens ga spelen."

 

Afgelopen weekend startte Pröpper tegen OWIOS echter opnieuw in de basis en dit smaakt naar meer. Pröpper: "Tijdens de eerste twee oefenduels (Valleivo­gels en OWIOS) begon ik in de ba­sis. Dat is lekker. Maar over twee, drie weken ziet de spelersgroep er heel anders uit en kunnen mijn kansen ook zijn afgenomen. Over de bepaald niet overdadige speeltijd die voormalig Vitesse-trainer Fred Rutten hem gunde: "Ik had mij moe­ten laten gelden. Als je je mond niet opentrekt, dan krijg je de bal ook niet. Ik ben rustig, schreeuw liever niet. Dat moet veranderen. Ik ga daar aan werken." (1)

 

We zijn benieuwd bij wie FC Groningen uiteindelijk uitkomt. Hoe meer spelers er bovenaan het lijstje wegvallen (Chery, Vejinovic) hoe meer er op alternatieven is aan te merken. Falkenburg is niet de creatiefste spelers onder de middenvelders, Pröpper heeft afgelopen seizoen maar weinig gespeeld (14 maal, waarvan slechts vijf basisplaatsen; in totaal 381 speelminuten, dus gemiddeld nog geen half uur per duel) en ook Wiljan Pluim heeft ongetwijfeld zijn gebreken. Wij hebben echter liever een speler die graag voor FC Groningen wil spelen dan dat er veel geld (transfersom en/of tekengeld) voor een instellingstechnisch gezien gemankeerde speler wordt overgemaakt. Wat dat betreft betreuren wij het spaaklopen van de pogingen om Chery en Vejinovic naar Groningen te halen geenszins. Graag of niet!

 

Als er echter al te veel spelers niet haalbaar blijken te zijn, dan hopen wij dat FC Groningen een streep achter de zoektocht zet en intern kijkt welke spelers er nog wel onder contract staan. Hilal Ben Moussa lijkt wat dat betreft een optie die te verkiezen boven de onderste helft van het verlanglijstje van de scoutingsstaf.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.