Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

468 gasten online

"Erik Falkenburg geldt als kandidaat voor creatieve versterking middenveld; Texeira of Zeefuik mogen vertrekken voor echte doelpuntenmaker"

In de papieren editie van Voetbal International kunnen we een uitgebreid artikel over FC Groningen lezen. Het stuk is geschreven door NAC Breda-watcher Dennis van Bergen, die afgelopen vrijdag samen met zijn collega Stef de Bont in de Euroborg aanwezig was bij de persconferentie waarin Giliano Wijnaldum en Eric Botteghin gepresenteerd werden. Beide journalisten spraken met o.a. Hans Nijland en Erwin van de Looi. Nijland laat optekenen dat komend seizoen in het teken moet staan van 'positieve turbulentie'.

Nijland: "Heel eerlijk: of FC Groningen nu als zevende of als negende eindigt, zal de gemiddelde supporter weinig uitmaken. Het gaat ze erom wat ze geboden krijgen. Onze fans willen passie, strijd. Niet van die saaie klotewedstrijden. Ik vind Heracles een goed voorbeeld van hoe het wél moet. Die club biedt altijd spektakel. In dat opzicht hebben we met Erwin van de Looi nu een trainer die weet hoe het bij deze club werkt. Niets ten nadele van Maaskant, hij heeft het zeker niet slecht gedaan bij ons, maar wat mensen hier willen is vermaak. Dat is ons streven. We denken met Erwin bovendien meer rust in de tent te krijgen. Maaskant is een man die altijd reuring met zich meebrengt. Positieve turbulentie, dát is wat we nu willen", aldus de algemeen directeur, met een gebalde vuist.

 

(Overigens zorgt Hans Nijland met zijn openhartigheid zelf ook geregeld voor reuring, maar dit terzijde.)

 

Vertrek spelers

Bekend is dat diverse spelers FC Groningen mogen verlaten. Zo staan Emil Johansson, Luciano en Jonas Ivens op een 'vertreklijstje'. Overigens geeft Jonas Ivens vandaag in het Dagblad van het Noorden aan besloten te hebben dit seizoen bij FC Groningen te willen blijven. "Die duidelijkheid wilde ik ook geven aan mijn vrouw. En mijn kinderen moeten ook weten waar ze aan toe zijn. Die moeten straks weer naar school." De krant schrijft dat Waasland-Beveren Ivens opnieuw alleen wilde huren, en dat de overgang om die reden is afgeketst. Merkwaardig. Ivens heeft immers nog maar een één jaar doorlopend contract. Veel verschil is er dan niet tussen definitief overnemen en huren, behalve als de geïnteresseerde club bij een huurconstructie slechts een deel van het salaris wil overnemen. Kortom - Jonas Ivens blijft ongetwijfeld bij FC Groningen, en wij respecteren zijn besluit ten volle.

 

Tom Hiariej

Tom Hiariej mag overigens ook vertrekken. Volgens het DvhN ontbrak hij gisteren in Onstwedde vanwege familieomstandigheden. Wij hebben overigens vernomen dat PEC Zwolle in hem geïnteresseerd zou zijn. Wij proberen dit nog bevestigd te krijgen. Op maandag en dinsdag ontbrak hij op de training.

 

Interessant is wat Hans Nijland zegt over Eric Botteghin. "Als wij Van Dijk en Bacuna niet hadden verkocht aan respectievelijk Celtic en Aston Villa, hadden wij nu niet het geld om € 650.000 neer te leggen voor Botteghin. Het zijn gewoon moeilijke tijden. Ook wij moeten er hard aan trekken." VI schrijft overigens dat Heerenveen op het allerlaatste moment ook nog concrete belangstelling voor Botteghin had. Nijland: "Daardoor werd het voor ons nog even spannend."

 

Versterking selectie

Het is genoegzaam bekend: FC Groningen wil nog een creatieve middenvelder contracteren. VI schijft letterlijk dat Erik Falkenburg van AZ als kandidaat geldt. Maar ook is niet uitgesloten dat er alsnog een spits wordt vastgelegd. Het blad schrijft dat NAC Breda naar Género Zeefuik heeft geïnformeerd, maar dat het voor NAC onhaalbaar was om hem te huren. Dennis van Bergen: "Naar buiten toe zal Van de Looi niet zeggen dat hij het liefst tenminste één van de twee spitsen (Género Zeefuik/David Texeira - red.) van de hand zou doen. Intern wordt zo wél geredeneerd. Hun vertrek zou bij de club middelen scheppen om een echte doelpuntenmaker aan de selectie toe te voegen." Erwin van de Looi: "Als jongens vetrekken, creëer je budget. Hoewel de prioriteit ligt bij een creatieve middenvelder, blijven we kijken naar een scorende spits. Ik denk dat elke club er graag zo'n speler bij zou hebben. Daar blijf ik op hopen. Ik heb nog genoeg wensen."

 

Afgaande op de eerste trainingsweken en oefenduels kunnen we rustig concluderen dat zowel Género Zeefuik (momenteel geblesseerd) en David Texeira gedreven en scherp ogen en er vol voor willen gaan. Texeira weet het net in beide met 15-0 gewonnen oefenduels bovendien gemakkelijk te vinden en heeft bovendien diverse assists op met name Michael de Leeuw, ook al zeer gemakkelijk scorend als valse rechtsbuiten, gegeven. Veelbelovend!

 

Hans Nijland gaf gisteren, dus op het moment dat het VI-artikel al naar de drukker was gestuurd, in zijn nieuwsbrief aan dat het nu gaat om het aantrekken van een creatieve middenvelder. Pas als er spelers vertrekken is verdere versterking van de selectie mogelijk, al denken wij dat voor William Ekong een uitzondering gemaakt kan worden ('buitenkansje'). Het blijven spannende tijden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.