Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

315 gasten online

Emil Johansson ontbreekt op training, groepsfoto en definitieve lijst met rugnummers - wat is er aan de hand?

Groot was onze verbazing toen FC Groningen de in het aflopende contract van Emil Johansson opgenomen eenzijdige optie doorschoof naar mei 2013 en de optie vervolgens lichtte. De Zweed, die in Groningen op een zijspoor is beland, staat hierdoor nog twee seizoenen langer, dus tot medio 2015, onder contract. FC Groningen gaf aan de optie uitsluitend te hebben gelicht om de transferrechten te waarborgen, maar dit was in onze ogen een grote gok. Indien zich immers geen club voor Johansson zou melden, dan zou de loondoorbetalingsplicht bij de Trots van het Noorden liggen.

Vanochtend ontbrak Emil Johansson in Haren op de training. Ook bij de jaarlijkse fotoshoot, die vanmiddag in de Euroborg werd gehouden, was Emil één van de afwezige spelers. Nog later communiceerde FC Groningen de definitieve lijst met rugnummers. Op dit spelersoverzicht komt Emil Johansson opvallend genoeg niet voor. De overigens spelers die de club mogen verlaten, zoals Matías Jones (ook niet aanwezig bij de fotosessie; hij is ingedeeld bij de beloften) en Tom Hiariej, staan wél in het spelersoverzicht. Dit geldt ook voor Mitchell Schet. Het Dagblad van het Noorden schrijft op donderdagavond 4 juli 2013 dat FC Groningen hem graag kwijt wil, maar dat zich nog geen club voor hem heeft gemeld.

 

Wat is er met Emil Johansson aan de hand? Is een uitgaande transfer bijna in kannen en kruiken en is hij, vooruitlopend op de definitieve effectuering hiervan, reeds van de lijst geschrapt? Geschreven of toegelicht wordt hierover door FC Groningen niets. Wij vinden het toch wel een heel bijzondere gang van zaken.

 

Aanvulling: vertrekt Emil Johansson naar Denemarken?

Emil Johansson zou afgelopen zaterdag in Uithuizen verteld hebben dat hij waarschijnlijk naar Denemarken zou gaan, zie 1. Dit bericht klinkt betrouwbaar. Al eerder schreven we over Deense interesse in Emil, zie 2.

 

Dat William Ekong niet op de groepsfoto staat is niet geheel onlogisch. FC Groningen heeft nog geen beslissing genomen of het de 19-jarige centrale verdediger van Tottenham Hotspur een contract wil aanbieden, aldus FC Groningen TV.

 

De vanmiddag gemaakte elftalfoto (bron: FC Groningen TV) -

Emil Johansson, Matías Jones en William Ekong ontbreken

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.