Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

286 gasten online

Samenvatting gebeurtenissen vrijdag 5 juli 2013

De redactie van fcgonline is met vakantie. De berichtgeving zal de komende twee weken om die reden minder actueel zijn dat jullie van ons gewend zijn. Wel zullen we elke avond zo goed mogelijk alle gebeurtenissen rondom de Trots van het Noorden proberen samen te vatten in een stukje.

Vandaag in het nieuws: Tjaronn Chery, Emil Johansson, Mitchell Schet en David Texeira.

Tjaronn Chery

 

Voor FC Groningen is Tjaronn Chery nog steeds de voornaamste kandidaat om de vacature voor een creatieve middenvelder in te vullen, zo meldt het Dagblad van het Noorden vandaag in de papieren versie. Chery heeft een aantal weken geleden een gesprek gehad met Erwin van de Looi en Henk Veldmate. Ook heeft hij al een rondleiding in de Euroborg gekregen. Afgelopen woensdag heeft Chery een tweede gesprek bij FC Groningen gehad, deze keer met Erwin van de Looi en Dick Lukkien, zo weten wij. Duidelijk is dat FC Groningen er veel energie in steek om de overgang van Chery naar de Euroborg rond te krijgen.

 

De middenvelder zou een overgang naar FC Groningen zien zitten. ADO Den Haag wil Chery echter niet eerder laten vertrekken dan dat club een goede opvolger heeft gevonden. ADO hengelde naar de diensten van Jozefzoon, Wildschut, Van der Velden en Gouriye, maar zag deze spelers vervolgens bij andere clubs hun handtekening zetten.

 

Toch heeft FC Groningen de hoop op een succesvolle transfer nog niet laten varen. De club heeft een zeer serieus, verhoogd bod gedaan bij ADO, zo laat Hans Nijland weten. Clubeigenaar en zakenman Van der Kallen zou de bieding volgens Nijland eveneens serieus genoemd hebben. De club wacht de uitkomst hiervan nog even af. Toch zal Groningen de aandacht binnenkort moeten verleggen naar andere spelers als Chery uiteindelijk toch niet haalbaar blijkt te zijn.

 

Emil Johansson

Emil Johansson hoopt zo spoedig mogelijk naar Odense BK te verkassen. Hij ziet dit als de beste oplossing zowel voor hem zelf als ook voor FC Groningen, aldus het DvhN. De club eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats (van twaalf) in de hoogste Deense divisie, de Superligaen.


Mitchell Schet

Mitchell Schet werd aan het begin van de voorbereiding al snel naar de beloften teruggezet en buiten de wedstrijdselectie voor de eerste oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond gehouden. Afgelopen dinsdag ontbrak hij wegens ziekte bij de oefenwedstrijd tegen de Onstwedder Boys. FC Groningen heeft het idee dat Mitchell Schet ongelukkig is bij de Trots van het Noorden en is de buitenspeler liever kwijt dan rijk. De club hoopt dat zich in deze transfer window een club meldt die Schet wil overnemen. Mogelijk is RKC Waalwijk geïnteresseerd om Schet terug te halen naar het Zuiden. Schet maakte een jaar geleden de overstap van de Waalwijkers naar Groningen. Trainer Erwin Koeman heeft onlangs aangegeven de huidige selectie van RKC niet Eredivisie waardig te vinden. Eerder tekende de jongere broer van Mitchell, Damiano Schet, al een contract bij RKC.

 

David Texeira

David Texeira heeft een lichte enkelblessure opgelopen en zal daarom in de oefenwedstrijd van zaterdag tegen 't Fean 58 niet in actie komen. Ook Género Zeefuik zal vermoedelijk nog niet in actie komen tijdens deze oefenwedstrijd. Hij kampt al ruim een week met een kuitblessure. Eric Botteghin daarentegen zal zijn eerste minuten in het groen-witte shirt maken. De aftrap is om 18 uur in Surhuisterveen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.