Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

415 gasten online

Samenvatting gebeurtenissen zaterdag 6 juli 2013

De redactie van fcgonline is twee weken met vakantie. De berichtgeving zal de komende weken om die reden minder actueel zijn dat jullie van ons gewend zijn. Wel zullen we elke avond zo goed mogelijk alle gebeurtenissen rondom de Trots van het Noorden proberen samen te vatten in een stukje. Via Twitter versturen we overigens ook eerder op de dag soms wat berichten.

 

Vandaag in het nieuws: Krisztián Adorján, Tjaronn Chery, William Ekong, Mitchell Schet, Emil Johansson en de derde oefenwedstrijd van FC Groningen.

Krisztián Adorján

Vanaf maandag 7 juli 2013 zal Krisztián Adorján meetrainen met de eerste selectie van FC Groningen. Adorján is een 20-jarige Hongaar die vanuit MTK Boedapest in 2009 in de jeugdopleiding van Liverpool is ingestroomd. Sinds medio 2011 staat hij bij Liverpool onder contract. Dit contract loopt nog door tot medio 2015. Adorján kan zowel als nummer 10 als ook als spits uit de voeten. De afgelopen twee seizoenen speelde hij zijn wedstrijden in het beloftenelftal van Liverpool. In het seizoen 2012-2013 scoorde hij bij de reserves 12 doelpunten in 31 wedstrijden. Adorján is Hongaarse International U19 en U21. Afgelopen maand speelde hij nog een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië U21 en wist hierin één keer te scoren.

 

Krisztián Adorján heeft afgelopen week met 1e elftal van Liverpool meegetraind. Toch denken kenners van Liverpool dat hij het eerste elftal bij de Engelsen niet zal halen aangezien de club over diverse spelers voor de nummer 10 positie beschikt.

 

FC Groningen schrijft op de clubsite dat hij een week lang 'voor een kennismaking' zal meetrainen, maar op Twitter weet een aan Jong Liverpool gerelateerd medium (Liverpool FC Academy) dat er van een proef geen sprake is: FC Groningen zou Adorján al lang volgen en waarderen en hem op z'n minst willen huren, maar bij voorkeur zelfs kopen. Er zou momenteel zelfs al gesproken worden over een tijdelijke dan wel definitieve overgang van de aanvallend ingestelde speler. Zie verder 1, 2, 3.

 

Inmiddels weten we dat de 'kennismaking' zó geïnterpreteerd moet worden: FC Groningen wilde de jonge Hongaar meteen huren. Adorján zelf wil echter eerst kijken wat voor club FC Groningen is.

 

Tjaronn Chery

De berichtgeving rond Tjaronn Chery in relatie tot FC Groningen werd vandaag steeds concreter. Tegenover Omroep West verklaarde hij dat de interesse van FC Groningen heel serieus is en dat hij graag zou willen weten wat trainer Erwin van de Looi met hem zou willen: zijn beslissing om te komen zou hij daarvan laten afhangen. Eerder op de dag vernamen we echter dat hij afgelopen woensdag, op de trainingsvrije dag van FC Groningen, met Erwin van de Looi en Dick Lukkien heeft gesproken; enige tijd geleden had hij ook al een onderhoud met Van de Looi en Henk Veldmate. Hij weet dus vrij goed wat de FC met hem van plan is.

 

Tijdens de oefenwedstrijd 't Fean 58 - FC Groningen vereikte ons vanuit een zeer betrouwbare bron het bericht dat Chery naar Groningen zal gaan voor een bedrag van € 600.000 à € 700.000. Dit bedrag is aan de relatief lage kant, vinden wij. Wij vermoeden dat ADO een hoog doorverkooppercentage heeft bedongen, in ruil voor een lagere transfervergoeding. Op deze manier hoeft ADO minder aan FC Emmen over te maken. De Drentse ploeg verkocht Chery medio 2011 ook al voor een vrij laag bedrag aan ADO (naar verluidt voor € 175.000); het wist echter een hoog doorverkoopperecntage uit te onderhandelen, dat 25% à 30% schijnt te bedragen.

 

Mocht het gerucht van de op handen zijnde transfer kloppen, dat zou het ons niets verbazen als Tjaronn Chery morgen tijdens de open dag van FC Groningen zal worden gepresenteerd.

 

William Ekong

Volgens RTV Noord zal Ekong komende week opnieuw met FC Groningen meetrainen, en wel op eigen verzoek. De stage is beëindigd, maar hij wil graag met FC Groningen blijven meetrainen. FC Groningen heeft dit verzoek ingewilligd, maar niet zonder reden: RTV Noord voegt toe dat de Trots van het Noorden inmiddels met de zaakwaarnemers van Ekong in gesprek is over een overgang.

 

Mitchell Schet

RTV Noord heeft tijdens het oefenduel in het Friese Surhuisterveen vernomen dat ADO Den Haag belangstelling heeft voor Mitchell Schet, de bij FC Groningen op een vertreklijstje voorkomende buitenspeler. De interesse zou echter nog niet concreet zijn.

 

Emil Johansson

Volgens het Deense Ekstra Bladet is de overgang van Emil Johansson naar het Deense Odense BK nabij. Dit zal bij FC Groningen de mogelijkheid scheppen William Ekong te contracteren.

 

FC Groningen wint ook oefenwedstrijd tegen 't Fean 58 met ruime cijfers

FC Groningen heeft ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonnen. In Surhuisterveen won de equipe van Erwin van de Looi voor ca. 1.900 toeschouwers met 0-9 van 't Fean 58, na een ruststand van 0-5. Topscorer van de avond was, net als in de voorgaande twee oefenwedstrijden, wederom Michael de Leeuw. Hij wist vanavond drie keer te scoren. De andere doelpunten kwamen op naam Zivkovic (2), Kostic (2), Lindgren en Van der Velden (penalty).Michael de Leeuw speelde in de eerste helft als valse rechtsbuiten (Andraz Kirm was de andere buitenspeler; Richairo Zivkovic speelde een helft als spits); na de thee speelde hij als diepe spits. Op David Texeira en Género Zeefuik kon vanwege blessures (enkel resp. kuit) immers geen beroep worden gedaan. Buitenspelers in de tweede helft waren Filip Kostic en Mitchell Schet.

 

De opstellingen van FC Groningen

Eerste helft: Luciano; Magnasco, Botteghin, Letschert, Wijnaldum; Hiariej, Kieftenbeld, Ben Moussa; De Leeuw, Zivkovic, Kirm.

Tweede helft: Luciano; Hateboer, Kappelhof, Van Nieff, Burnet; Van der Velden, Lindgren, Saban; Schet, De Leeuw, Kostic.

Niet bij de selectie vanavond o.a. Johansson, Zeefuik, Texeira, Ivens en Bizot.

 

Jonas Ivens, in Surhuisterveen als toeschouwer aanwezig, gaf vanavond overigens opnieuw aan bij FC Groningen te willen blijven; zijn gezin verhuist binnenkort van België naar Groningen.

 

Na drie oefenwedstrijden tegen amateurverenigingen zijn de doelcijfers 39-0 in Gronings voordeel. Nu gaat echter het serieuzere werk beginnen tegen profclubs.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.