Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Samenvatting gebeurtenissen zondag 7 juli 2013

De dag van vandaag stond vooral in het teken van de jaarlijkse Open Dag, maar ook over een aantal andere zaken kunnen we één en ander berichten.

 

Vandaag in het nieuws: Tjaronn Chery, Stefan van der Lei, Emil Johansson, Aleksandar Pantic en de Open Dag van FC Groningen.

 

"Odense BK en FC Groningen in vergevorderde onderhandeling over Emil Johansson"

Op zondag 7 juli 2013 bericht het Deense Tipsbladet dat FC Groningen en Odense BK in onderhandeling zijn over een overgang van Emil Johansson naar de Deense club; volgens de Deense sportsite zijn de onderhandelingen al dermate ver gevorderd dat Emil Johansson spoedig als nieuwe speler van Odense gepresenteerd zou kunnen worden. Emil Johansson werd vandaag bij de spelerspresentatie niet genoemd en ontbrak eerder op de teamfoto en in de lijst van definitieve rugnummers voor komend seizoen.

Tjaronn Chery

Wij zijn gisteren helaas iets te voorbarig geweest in onze berichtgeving over Tjaronn Chery in relatie tot FC Groningen. De in eerste instantie door een betrouwbare bron beschreven actuele stand van zaken bereikte ons niet uit de eerste, maar uit de derde hand, en hierdoor hebben we te stellig de indruk gewekt dat de transfer van Tjaronn Chery naar FC Groningen een zo goed als voldongen feit zou zijn.

 

Van een deal is echter vooralsnog geen sprake. Wel denken we dat ADO Den Haag intern al afscheid van Chery heeft genomen, gezien het feit dat de club aanvaller Nino Gouriye van Heracles Almelo heeft overgenomen en een bod op aanvaller Anco Janssen van De Graafschap heeft uitgebracht. Hiermee is aan de randvoorwaarde, dat ADO Den Haag Chery pas wil verkopen als er een vervanger is vastgelegd, voldaan. Tjaronn  Chery speelde bij ADO Den Haag echter als rechtsbuiten, terwijl die positie bij FC Groningen nu aan Michael de Leeuw is vergeven. Chery zou bij FC Groningen als aanvallende en creatieve linkshalf moeten gaan opereren. Hij heeft al een gesprek met Erwin van de Looi gevoerd en is dus op de hoogte van de bedoelingen van de Trots van het Noorden. Als hij niets voor de plannen van de FC zou voelen, dan denken we dat hij al lang en breed had aangegeven niets voor een overgang naar het mooie noorden te voelen.

 

FC Groningen zal op korte termijn òf Tjaronn Chery aan de selectie toevoegen òf de aandacht alsnog naar een andere middenvelder verleggen. Erwin van de Looi gaf vanmorgen voor Noord Sport aan graag zowel Chery als Adorján te willen begroeten, dus de Hongaar moet niet per se als alternatief voor Chery worden gezien.

 

Stefan van der Lei

FC Groningen is van plan om Stefan van der Lei, de talentvolle keeper van Jong FC Groningen, het komende seizoen en mogelijk de komende twee seizoenen aan een club uit de Jupiler League te verhuren, zo meldt RTV Noord vandaag. Er zou op dit moment sprake zijn van belangstelling voor Van der Lei, maar er is nog geen club concreet geworden. Luciano zou bij een vertrek van Van der Lei tweede keeper achter Marco Bizot blijven. In het geval van een vertrek van Van der Lei en Luciano, die bij Groningen op de lijst van spelers staat die de club mogen verlaten, zou FC Groningen een nieuwe tweede keeper 'van buiten' willen aantrekken.

 

De Open Dag van FC Groningen

Vandaag stond de jaarlijkse Open Dag van de Trots van het Noorden op het programma. Volgens FC Groningen werd de open dag bezocht door ongeveer 14.000 bezoekers, terwijl het Dagblad van het Noorden een kleine 10.000 bezoekers heeft geteld. Op één van de scharse zomerse dagen zochten kennelijk meer mensen hun vertier elders. Vorig jaar trok de Open Dag nog ongeveer 22.000 nieuwsgierigen, ruim 30% meer dan dit jaar.

 

Hoogtepunt is elk jaar de spelerspresentatie op het veld van de Euroborg. Bij de presentatie van vandaag, in handen van Piet van Dijken, ontbraken Emil Johansson en Henk Bos. Waar de afwezigheid van Henk Bos nog wel verklaard werd met zijn kruisbandblessure, werd over de afwezigheid van Emil Johansson met geen woord gerept. Kennelijk valt het volledig uit te sluiten dat de Zweed het aankomende seizoen het groen-witte shirt van de FC draagt. Op de loonlijst staat hij echter nog wel. Waarom wordt hij dan nergens meer genoemd?

 

Ook Matías Jones werd niet gepresenteerd. Zijn degradatie naar Jong FC Groningen lijkt definitief.

 

Tijdens dezelfde spelerspresentatie werd Michael de Leeuw als aanvaller gepresenteerd. De Leeuw, die afgelopen seizoen nog steevast op de nummer 10 positie ten strijde trok, krijgt aankomende seizoen een nieuwe rol toebedeeld. Wat in de eerste oefenwedstrijden in aanloop naar het nieuwe seizoen al zichtbaar werd, werd door de presentatie van De Leeuw vandaag als aanvaller nog eens bevestigd. Hij zal volgend seizoen als een rechtsbuiten geposteerd worden die veelvuldig naar binnen zal trekken en daarmee als een tweede spits voor het doel van de tegenstander zal opduiken.

 

Erwin van de Looi gaf tijdens het forum nogmaals aan wat de bedoelingen van FC Groningen komend seizoen aan: "We willen meer voor de goal komen, aanvallender spelen en de spitsen meer aan het werk zetten. Dat willen we doen met een meer gebalanceerde selectie dan het afgelopen seizoen. Daarom hebben we afscheid genomen van enkele goede spelers om ruimte te maken voor bijvoorbeeld de aanvallende middenvelder, die er nog bij moet komen. Verder hoor ik zojuist zeggen dat een keer met 4-3 verliezen soms leuker kan zijn dan een zakelijke 1-0 overwinning. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik heb een bloedhekel aan verliezen, dus we gaan altijd voor de winst. Maar komend seizoen zullen we wel meer aanvallend spelen", zo bericht de clubsite van FC Groningen.

 

Aleksandar Pantic

Aleksandar Pantic, de Servische verdediger die enige tijd doelwit was van FC Groningen, heeft vandaag een driejarig contract getekend bij Villarreal CF. Hiermee kan een definitieve streep door zijn naam op de lijst van FC Groningen. William Ekong komt nog wel voor een contract bij de Trots van het Noorden in aanmerking; hiervoor zal echter eerst één van de huidige verdedigers van de loonlijst moeten worden geschrapt. Meest voor de hand liggend is, zeker ook gezien de spelerspresentatie van vandaag, dat Emil Johansson de club op korte termijn zal verlaten waardoor er ruimte zal ontstaan om Ekong aan de club te binden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.