Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

171 gasten online

Samenvatting gebeurtenissen maandag 8 juli 2013

Ook vandaag viel er weer een aantal nieuwtjes rondom de Trots van het Noorden te noteren. Krisztián Adorján heeft vandaag voor het eerst met FC Groningen meegetraind maar ook tijdens onze vakantie kunnen we gelukkig een beroep doen op onze razende reporter Wouter die hem tijdens de training goed heeft bekeken. Hem viel op dat de Hongaar een erg technische speler is.

 

Vandaag waren, gerelateerd aan FC Groningen, in het nieuws: Emil Johansson, Jonas Ivens en Haris Radetinac (foto).

 

 

Sinds afgelopen vrijdag is er weer koffie in Haren! Rechts op de foto Krisztián Adorján

 

Onderaan het artikel staat een verslag van de training van m,aandag 8 juli 2013.

Emil Johansson

Het lijkt een kwestie van tijd dat Emil Johansson als nieuwe aanwinst van het Deense Odense BK wordt gepresenteerd. Vandaag komt Henk Veldmate in het Deense Tipsbladet aan het woord. Hij bevestigt dat FC Groningen gesprekken heeft gevoerd met Odense. Hij wil nog niet spreken van een beklonken deal, maar wil wel kwijt dat Johansson geen toekomst meer heeft bij FC Groningen. Op de vraag of Johansson gezien de situatie gratis mag vertrekken uit de Euroborg, wenst Veldmate geen commentaar te geven.

 

Jonas Ivens

Hoewel Jonas Ivens, onze Belgische modelprof, onlangs heeft aangegeven dit seizoen voor een plek in de basis bij FC Groningen te willen vechten, lijkt zijn situatie in dit prille stadium van de voorbereiding al kansloos. In de papieren versie van het Dagblad van het Noorden komt Erwin van de Looi aan het woord. Hij reageert op het feit dat Ivens in de oefenwedstrijd tegen 't Fean buiten de wedstrijdselectie is gehouden. De trainersstaf heeft tijdens die wedstrijd voor de posities achterin gekozen voor spelers waarmee zij zeker verder willen bij FC Groningen. Jonas Ivens hoort hier duidelijk niet bij. "Het is geen pesterij, we proberen hem niet op deze manier weg te krijgen. Jonas weet precies waar hij aan toe is. Wij hebben hem gezegd dat hij weg mag. Dat hij wil blijven betekent niet dat wij daar ineens ander over denken."

 

Het DvhN suggereert vandaag overigens dat William Ekong pas onder contract genomen kan worden als Jonas Ivens bij FC Groningen vetrekt. Wij denken hier echter toch wat anders over. Al geruime tijd is duidelijk dat Ivens besloten heeft het seizoen bij FC Groningen af te maken. Dat William Ekong desondanks op stage is en dat er ook met de zaakwaarnemers van Ekong wordt gesproken, duidt volgens ons op de mogelijkheid dat Ekong kan blijven als bv. Emil Johansson vertrekt.

 

Haris Radetinac

Vandaag dook in het Zweedse Kristianstadsbladet ineens een bericht op waarin Haris Radetinac, een Zweedse middenvelder met Bosnische roots, met FC Groningen in verband werd gebracht. Radetinac is een rechter middenvelder die eventueel ook centraal op het middenveld uit de voeten kan. De 27-jarige en 1,87 meter lange Zweed speelt op dit moment voor Mjällby AIF dat in de hoogste Zweedse divisie, de Allsvenskan, speelt. Afgelopen weekend zouden scouts van zowel FC Groningen als ook AZ Radetinac hebben bekeken en onder de indruk zijn geweest van zijn verrichtingen, alsdus Kristianstadsbladet. Zijn contract loopt nog tot het einde van het jaar en Mjällby AIF zou minimaal 1 miljoen Zweedse kronen (ca. 115.000 Euro) voor de sterkhouder van het team willen ontvangen.

 

Wordt wellicht vervolgd, maar wij hebben onze twijfels hoe concreet de interesse voor de Zweed is, gezien de positie waarop hij gewend is te spelen. FC Groningen heeft met Nick van der Velden al een rechter middenvelder aangetrokken en Erwin van de Looi heeft vandaag in de papieren versie van het Dagblad van het Noorden aangegeven zeer tevreden te zijn over Van der Velden. "Hij voegt echt iets toe", aldus Van de Looi.

 

 

Toegift: verslag training maandag 8 juli 2013 (Wouter)

 

Ten eerste even een bericht van de vaste trainingswatchers Kees en Harrie. Zij vonden het zeer onfatsoenlijk van de mensen van fcgonline.nl dat ze zonder iets te zeggen op vakantie zijn gegaan en dat ze niet even met gebak zijn langs gekomen hahaha. Dit had bij hun wel even gemeld kunnen worden. Dit komt niet van mij he haha.

 

Op de zeer zonnige maandagmorgen werd er door de selectie van de FC op twee velden tegelijk getraind, zoals te doen gebruikelijk de laatste tijd. Op het tweede veld trainden de beloften o.l.v. Paul Raveneau en Marcel Groninger; Erwin van der Looi en Dick Lukkien namen op het hoofdveld de mannen onder handen. Het viel op dat op het tweede veld Genero Zeefuik, Jonas Ivens, Tom Hiariej, David Texeira, Emil Johansson en Richairo Zivkovic meetrainden alsmede de gasten Kees Kwakman, Jorit Kunst en Angelo Cijntje.

 

Verder waren daar aanwezig Hans Hateboer, Burak Saban, Noureddine Boutzamar, Marciano van Leyenhorst, Matías Jones, Kevin Mennega en Ron Janzen. Texeira en Boutzamar trainden niet de hele tijd mee, ze hadden blijkbaar last van een pijtje. Texeira gaf aan dat het beter ging met hem. Deze jongens zullen zich wel voorbereiden op de wedstrijd die de beloften morgen zullen spelen in Hengelo tegen Jong FC Twente. Een mooie testcase voor de jongens van Raveneau omdat Jong FC Twente het komend seizoen gaat spelen in de Jupiler League .


Maikel Kieftenbeld , Mitchel Schet en Michael de Leeuw kwamen helemaal niet op het veld , zij hadden ook lichte pijntjes n.a.v. de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Ook Henk Bos kwam uiteraard niet op het veld, hij was wel even binnen in krachthonk geweest om te proberen te fietsen en hoe dat allemaal ging en hoe het met Henk gaat kunt u a.s. zaterdag horen in FCG Radio, daar vertelt hij zijn verhaal.

 

Uiteraard ging onze interesse uit naar Krisztián Adorján, de 20 jarige Hongaar die de komende tijd meetraint met de FC. Ook William Ekong was weer aanwezig, want op zijn eigen verzoek traint hij nog mee in afwachting wat er door de club besloten wordt of hij wel of geen contract krijgt. Zoals we al weten wil Erwin van de Looi hem er graag bij houden.


Bas Roorda nam intussen de 5 keepers onder handen en er gingen al geruchten rond dat Richard Vennema de nieuwe keeperstrainer zou kunnen worden. Maar zoals ik al schreef , dat zijn geruchten.


Na de gebruikelijke warming up-oefeningen ging het al snel over naar positiespel en daar zie je soms hele leuke dingen. In verschillende vormen werd dat vandaag gespeeld en de eerste vorm werd gevormd door de volgende teams:


Geel: Kirm, Adorján, Magnasco, Botteghin, Letschert
Groen: Kappelhof, Kostic, Burnet, Ekong, Wijnaldum
Oranje: Van der Velden, Lindgren, Ben Moussa.


Veel snel spelen werd er door de trainers staf gevraagd en een hoog baltempo. Hier komt de techniek van de spelers goed naar voren en dan viel ons op dat Adorjan toch een hele technische speler is.


Later ging het verder in een andere vorm en toen met twee keepers en de doelen erbij. Hierbij kreeg je de volgende teams:


(1) Bizot, Magnasco, Botteghin, Letschert, Adorjan, Kirm, Ben Moussa
(2) Luciano, Kappelhof, Van der Velden, Ekong, Burnet, Ekong, Wijnaldum

(3) Lindgren was nu de enige met een oranje hesje.


Hierbij werd hetzelfde gevraagd alleen nu kon men scoren en dat gebeurde uiteraard genoeg. Wie en wat is teveel om te vermelden.
Normaal trainen de mannen van 10 tot 12 uur maar vandaag was het al om half 12 afgelopen en de mannen moesten eten om half 1.

 

Enkele trainingsfoto's van Eric van vrijdag 5 juli 2013 (KOVVIE) en maandag 8 juli 2013:

 

DSC_4405
DSC_5362
DSC_5363
DSC_5364
DSC_5380
DSC_5396
DSC_5443
DSC_5445
1/8 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.