Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

"ADO Den Haag en FC Groningen eens over transfer Mitchell Schet"

Het heeft er alle schijn van dat Mitchell Schets inbreng voor FC Groningen beperkt blijft tot 25 officiële wedstrijden waarin hij twee doelpunten wist te scoren. Omroep West heeft vanmiddag nl. gemeld dat ADO Den Haag en FC Groningen overeenstemming hebben bereikt over de transfer van Mitchell Schet naar Den Haag. Ook heeft de buitenspeler, die volgens Hans Nijland ongelukkig is in Groningen, van ADO Den Haag een contractvoorstel ontvangen, aldus de randstedelijke omroep. VI.nl vult aan dat Schet een tweejarig contract bij de club van Maurice Steijn kan tekenen.

 

Volgens deze berichten is het wachten dus alleen nog maar op een akkoord tussen Mitchell Schet en ADO Den Haag. Mitchell Schet heeft bij FC Groningen nog een contract tot medio 2015.

 

Verder in het nieuws vandaag: Krisztián Adorján, Emil Johansson en de door Jong FC Groningen met 2-1 verloren oefenwedstrijd bij Jong FC Twente, dat komend seizoen in de Jupiler League zal spelen (met een volledig ander team dan vanmiddag)

Jong FC Twente - Jong FC Groningen 

 

Trainer Paul Raveneau zal zich zijn officieuze debuut tegen een elftal van Tukkerse A- en B-junioren van FC Twente (de hoofdmacht en diverse beloftenspelers van FC Twente verblijven nl. op trainingskamp in het Duitse Marienfeld) anders hebben voorgesteld. In het trainingscentrum in Hengelo, de plek waar de beloften van FC Twente hun competitiewedstrijden spelen, speelde Jong FC Groningen de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen, dat op maandag 5 augustus a.s. begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard. Het ging met 2-1 ten onder.

 

Bij de beloften van FC Groningen deden o.a. Jonas Ivens, Género Zeefuik, Tom Hiariej en Matías Jones mee, maar zij konden geen potten breken. Met name van laatstgenoemd trio hadden we verwacht dat de motivatie er vanaf zou spatten, zeker gezien de aanwezigheid van Erwin van de Looi, Dick Lukkien en Bas Roorda, maar het drietal spelers heeft op de aanwezige toeschouwers geen onuitwisbare indruk gemaakt. Jonas Ivens is natuurlijk een verhaal apart. Hij is tegen wil en dank terug in Groningen, wil toch voor zijn kans gaan maar heeft te horen gekregen dat hij niet in de plannen voorkomt van de trainersstaf. Topsport kan soms bikkelhard zijn. Duidelijkheid kan Van de Looi en Lukkien overigens niet ontzegd worden.

 

Positief: de invalbeurt van Kasper Oldenburger van FC Groningen A1.

 

Statistieken van het oefenduel (bronnen: clubsite FC Groningen en clubsite FC Twente):

 

Eindstand: Jong FC Twente – Jong FC Groningen 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 1’ Jurjan Mannes 1-0, 40’ Wellington 1-1 (e.d.), 50’ Kristoffer Vida 2-1

 

Selectie Jong FC Twente:

Dronkers, Kwee, Gebben, Wellington, Gortemaker, Mannes, Born, Yahaya, Peters, Tanda, Cabral, Bleker, Verlaan, Fillinger, Jesgarzewski, Vida, Oosterwijk, Daniëls, Gortemaker. (uit de selectie werd doorlopend gewisseld).

 

Opstelling FC Groningen:
Van der Lei; Cijntje, Ivens, Van Leijenhorst (46’ Hateboer), Janzen; Mennega (60’ Oldenburger), Saban, Hiariej; Kunst (46’ Zeefuik), Zivkovic, Jones


Krisztián Adorján

Het Dagblad van het Noorden gaf vandaag aan onze mening aangaande de Hongaarse proefspeler te delen: hij maakt indruk op de training, en volgens het DvhN is de technische leiding van hem gecharmeerd. Ook wij vinden hem een technisch begaafde speler die een prachtige steekpass in huis heeft. Wij zouden ons een middenveld met Rasmus Lindgren, Krisztián Adorján en Nick van der Velden zeer goed voor kunnen stellen - een ideeal lijkende mix van defensieve kracht & smeerolie tussen de linies, creativiteit en loopvermogen. Inderdaad, Tjaronn Chery noemen we bewust even niet. We krijgen steeds mee de indruk dat hij FC Groningen aan het lijntje houdt en wacht op de door hem zo vurig gewenste buitenlandse aanbieding. Prima, wat ons betreft - graag of niet.

 

Emil Johansson

Afgaande op het Deense bold.dk kan een overgang van Emil Johansson naar het Deense Odense BK, waar Ari Skulason van GIF Sundsvall (eerder door Henk Veldmate live bekeken) overigens een voorcontract heeft getekend, nog wel een aantal weken op zich laten wachten. De berichtgeving is de laatste dagen niet geheel eenduidig. We zijn benieuwd of FC Groningen erin slaagt een transfersom voor de Zweed te bedingen. Zo niet, dan was het lichten van de optie niet zo'n gelukkige zet, behalve als de clubleiding nog een aantal bonusconstructies weet uit te onderhandelen.

 

Zaakwaarnemer Carl Fhager zegt dat het duidelijk is dat Emil Johansson naar Scandinavië zal terugkeren voor een nieuwe start - FC Groningen realiseert zich volgens hem dat dat het beste is voor alle partijen. Volgens Fhager is er echter ook interesse uit Noorwegen en Zweden. Fhager verwacht duidelijkheid binnen een aantal weken. Of hij bluft of de waarheid spreekt zal t.z.t. blijken.

 

PS

Vanavond gespeeld: Greuther Fürth - Celtic, uitslag: 6-2. Tim Sparv zal vannacht iets beter slapen dan Virgil van Dijk. Ook van dit potje de statistieken, met dank aan de clubsite van Greuther Fürth:

 

SpVgg Greuther Fürth
Hesl (46. Flekken) - Brosinski (59. Fürstner), Kraus (46. Hefele), Mavraj (59. Kleine), Zillner (46. Gießelmann) - Weilandt (46. Pledl), Sukalo (46. Trinks), Sparv (59. Petsos), Stieber (59. Drexler) - Djurdjic (59. Park), Azemi (59. Fall)


Celtic Glasgow
Forster (46. Zaluska) - Mouyokolo (67. McGeouch), van Dijk (46. Commons), Wilson - Lustig, Kaylan, Mulgrew (46. Henderson), Izaguirre (77. Waters) - Rogic - Stokes (67. Atajic), Samaras (67. Baldé)


Doelpunten SpVgg Greuther Fürth
1:1 Djurdjic (11.), 2:1 Kraus (35.) (42.) 3:2 Djurdjic (Handelfmeter, 44.), 4:2 Drexler (74.), 5:2 Fall (84.), 6:2 Fall (89.)

Doelpunten Celtic Glasgow

0:1 Samaras (3.), 2:2 Lustig

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.