Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Samenvatting gebeurtenissen vrijdag 12 juli 2013:

Krisztián Adorján, Tjaronn Chery en Mitchell Schet opnieuw in het nieuws

Over de dag van vandaag, vrijdag de 12e juli 2013, valt weer voldoende te berichten. De dag begon met een artikel dat het Britse Sky Sports over Krisztián Adorján schreef. In het stuk, ontleend aan het Hongaarse Nemzeti Sport, komt Tibor Pataky aan het woord. Pataky is mede-eigenaar van agentschap CMG, dat de belangen van de Hongaar kennelijk behartigt. Hij zegt te hopen dat er deze week overeenstemming wordt bereikt tussen Liverpool en FC Groningen over een verhuur van Adorján.

 

Vandaag gaf Dick Lukkien op de training overigens aan dat de trainersstaf van FC Groningen zowel Krisztián Adorján als William Ekong graag wil behouden.

 

Vandaag eveneens in het nieuws: Tjaronn Chery, Mitchell Schet, Luciano da Silva, Kees Kwakman en Hyun Jun Suk

Krisztián Adorján 

 

Vanwege de aanwezigheid van diverse ervaren krachten heeft de middenvelder moeite om bij het eerste elftal van The Reds aan te haken, maar de club wil hem niet verkopen. Pataky ziet Adorján graag naar FC Groningen vertrekken. Weliswaar is er ook interesse vanuit de Engelse Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland, maar volgens Pataky komt de creativiteit van Adorján beter tot zijn recht in de Eredivisie.

 

Interessant is de passage waarin Pataky rept over een langdurige samenwerking tussen Liverpool en FC Groningen; volgens hem onderhandelen beide clubs continu. Dit is wellicht wat overdreven geformuleerd; feit is wel dat Adorján niet de eerste proefspeler is die tijdelijk vanuit Liverpool naar FC Groningen vertrekt.

 

Adorján, vandaag op de training iets minder opvallend maar onmiskenbaar een groot talent, doet morgenavond mee in de oefenwedstriid die FC Groningen in Norg op de velden van Gomos tegen Helmond Sport speelt. Of ook William Ekong, de andere proefspeler die momenteel met de Trots van het Noorden meetraint, in Norg in actie zal komen is ons niet bekend.

 

Tjaronn Chery

Nog altijd is er geen definitieve go of no go te melden omtrent de overgang van Tjaronn Chery van ADO Den Haag naar FC Groningen. RTV Noord bericht vanavond dat FC Groningen snel duidelijkheid wil. Het feit dat Chery nog altijd geen speler van FC Groningen is ligt niet zo zeer aan Chery, maar vooral aan de moeizaam verlopende onderhandelingen tussen beide clubs. RTV Noord citeert Hans Nijland: "De komende dagen gaan we weer met Ado Den Haag om tafel om te praten over de eventuele komst van Chery. Komen we er dan niet uit dan gaat er een streep door de komst van Chery."

 

Mitchell Schet

In hetzelfde artikel schrijft RTV Noord dat ADO Den Haag Mitchell Schet nog steeds wil overnemen. FC Groningen en ADO zijn sinds een week in gesprek over een overgang van Schet, maar het heeft nog niet geleid tot een akkoord. Schet kan bij Den Haag een contract tekenen voor twee seizoenen, aldus RTV Noord. Volgens Jim van der Deijl, ADO-volger van Omroep West, is de transfer van Mitchell Schet naar ADO Den Haag in de afrondende fase.


Luciano da Silva

De tweede doelman van FC Groningen, alweer enige tijd terug uit Brazilië waar het gelukkig weer veel beter gaat met zijn vader, staat op het beruchte vertreklijstje van FC Groningen. Hij gaf op 9 juli jl. in de Belgische Voetbalkrant aan graag naar België terug te keren: "Ik heb zeven jaar in België gevoetbald en indien ik de kans krijg zou ik er heel graag heen gaan, maar het is moeilijk. Iedere club is daar al aan het seizoen begonnen. Toch zou ik ook graag bij Groningen willen blijven."

 

Volgens een speculatief bericht in het eveneens Belgische Voetbalnieuws zou Lierse hem op de korrel hebben. De site schrijft in onvervalst Vlaams: "Lierse lijkt nu deze piste te onderzoeken en hoopt hiermee een vervanger te vinden voor Matz Sels. De jonge doelman en Lierse bereikten geen akkoord omtrent een contractverlenging." Over zijn tijd bij FC Groningen schrijft de site: "De Braziliaan was hier geruime tijd titularis, maar verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats."

 

Nog een paar berichten nieuws over oud-spelers van FC Groningen:

 

Kees Kwakman vervolgt zijn carrière bij NAC Breda, de club waar hij tussen 2007 en 2010 speelde en drie seizoenen geleden vertrok om zijn loopbaan via FC Augsburg bij FC Groningen te vervolgen. Zijn nieuwe oude club NAC schrijft op de clubsite: "De verdediger en de club hebben een mondelinge overeenkomst bereikt over een contract wat de transfervrije Kwakman voor twee jaar aan de Bredase club verbindt."

 

VI.nl schrijft het volgende over de metamorfose die de verdediging van NAC Breda ondergaat: "Met de komst van Kwakman kent NAC Breda komend seizoen een volledig nieuw centraal verdedigingsduo. Eerder werd Henrico Drost gratis overgenomen van RKC Waalwijk. Eric Botteghin (verkocht aan FC Groningen) en Kees Luijckx (transfervrij verhuisd naar Roda JC) vertrokken op hun beurt."

 

We wensen Kees Kwakman heel veel succes toe in Breda!

 

Hyun Jun Suk vertrekt na een half seizoen mogelijk alweer uit Portugal. Afgaande op het Portugese A Bola.pt lijkt hij zijn loopbaan bij Al-Ahli uit Saoedi Arabië te vervolgen. Al-Ahli wordt getraind door de Portugees Vítor Pereira; er zou sprake zijn van een driejarig contract en een transfersom van maar liefst € 3 miljoen. Suk vertrok in de winterstop van het vorige seizoen transfervij naar CS Maritímo. Hij had een aflopend contract, maar FC Groningen bezat een eenzijdige optie om de verbintenis te verlengen. De FC wilde echter van de Zuid-Koreaan af en lichtte de optie niet. Op grond van een tijdens de overgang van Suk van ajax naar FC Groningen gemaakte afspraak zou Suk hierdoor een vrij fors bedrag hebben moeten ontvangen van FC Groningen. De FC heeft dit omzeild door Suk vóór het aflopen van zijn contract transfervrij te laten vertrekken. Het is en blijft een merkwaardige gang van zaken gezien het bedrag dat nu voor Suk op tafel lijken te worden gelegd.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.