Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

329 gasten online

Doel FC Groningen: donderdag presentatie Tjaronn Chery; zondag debuut in oefenduel tegen FC Emmen

De Trots van het Noorden hoopt de komende dagen tot een akkoord met Tjaronn Chery te komen. We weten dat de 25-jarige aanvallend ingestelde speler inmiddels in Groningen is neergestreken; het Dagblad van het Noorden vult vanochtend in de papieren editie aan dat ADO-trainer Maurice Steijn al afscheid van hem heeft genomen. Chery hoefde gisteren al niet meer op het Haagse trainingsveld te verschijnen.

 

UPDATE dinsdagochtend 23 juli 2013: "FC Groningen bereikt overeenstemming met Tjaronn Chery; vanmiddag presentatie Chery, Ekong en Adorjan"

De ontwikkelingen gaan deze dagen snel. RTV Noord bericht het volgende: "Na wekenlang onderhandelen is het dan zo ver. Tjaronn Chery speelt komend seizoen voor FC Groningen. De club heeft daarover een akkoord bereikt met Ado Den Haag en de speler. Het is de bedoeling dat Chery dinsdagmiddag wordt gepresenteerd. De aanvallende middenvelder zal een meerjarig contract tekenen. Groningen heeft een transfersom moeten betalen voor Chery. De hoogte hiervan is nog niet bekend. Met de komst van Chery zijn de wensen van Groningen voor het middenveld ingevuld. Afgelopen weekend slaagde Groningen er al in om met Liverpool overeen te komen om Krisztian Adorjan te huren en een optie tot koop te bedingen. Verdediger William Ekong speelt komend seizoen ook voor FC Groningen. Hij speelde de afgelopen jaren in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Het trio nieuwe spelers wordt vanmiddag in de Euroborg gepresenteerd."

 

Tjaronn Chery, vanochtend op de training in Haren;

hij zal nummer 10 dragen (foto: Patrick Stinissen)

Eerder vandaag schreven we al:

 

Zoals we gisteren al berichtten schrijft ook het DvhN dat FC Groningen Chery donderdag hoopt te kunnen presenteren. Hij kan in dat geval op vrijdag en zaterdag meetrainen met zijn nieuwe ploeg en zal zondag op de velden van VV Neptunia kunnen debuteren in het oefenduel van FC Groningen tegen FC Emmen, dat in Delfzijl om 15:00 uur begint. Het betreft het zevende en laatste duel van deze oefencampagne. In de daaropvolgende week zal op het trainingsveld getracht moeten worden een collectief van de selectie te smeden; zaterdag 3 augustus a.s. is N.E.C. de eerste tegenstander in het nieuwe seizoen.

 

Hans Nijland kon gisteravond over de stand van zaken met betrekking tot Tjaronn Chery in een sms-bericht aan het DvhN niet meer zeggen dan dat de FC "midden in onderhandelingen zit". Tjaronn Chery zelf liet gisteravond weten dat zijn zaakwaarnemer nog bezig is, maar dat hij denkt dat het met FC Groningen rond komt. Chery heeft in Den Haag nog een contract tot medio 2015. Over de verschuldigde afkoopsom om deze verbintenis naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen hebben ADO en FC Groningen reeds overeenstemming bereikt; het gaat nu nog om een persoonlijk akkoord met Chery.

 

Ook het DvhN zinspeelt op een drievoudige spelerspresentatie die donderdag zijn beslag zou kunnen krijgen: "De centrale verdediger William Ekong en de Hongaarse middenvelder Krisztian Adorjan, die al bij bij FC Groningen meetrainen, tekenen deze week een contract en worden donderdag mogelijk samen met Chery gepresenteerd", aldus de noordelijke krant.

 

Wij vinden het overigens een knap staaltje werk dat FC Groningen er in de onderhandelingen met Liverpool inzake Krisztian Adorjan in is geslaagd een optie tot koop te bedingen in de huurconstructie. Liverpool wilde de talentvolle Hongaar in principe niet kwijt, maar loopt nu wel het risico dat FC Groningen komend seizoen de optie tot koop licht. Natuurlijk, we weten niet tegen welke transfersom Adorjan komend seizoen kan worden overgenomen, maar het feit dat de clubleiding dit heeft weten te bedingen vinden we een groot compliment waard. Dit geldt ook voor het doorzettingsvermogen met betrekking tot Tjaronn Chery. Chery is vanaf het allereerste moment de eerste keus geweest, en de clubleiding heeft zich door moeizame onderhandelingen met ADO niet laten afschrikken. Hoe er ook over Chery mag worden gedacht - het vastberaden vasthouden aan een bewust ingeslagen weg kunnen wij in het algemeen absoluut waarderen.

 

FC Groningen heeft selectie met komst Tjaronn Chery compleet;

geen interesse in Jonas Ivens, Emil Johansson, Tom Hiariej, Matías Jones en Luciano

Als FC Groningen erin slaagt Chery te contracteren is de selectie voor komend seizoen compleet: er zullen niet nog meer versterkingen worden gehaald. FC Groningen zoekt nog wel naar mogelijkheden om van spelers als Jonas Ivens, Emil Johansson, Tom Hiariej, Matías Jones en Luciano af te komen, maar Hans Nijland zegt dat er in deze spelers, die zwaar op de loonlijst drukken, op dit moment geen interesse is. De algemeen directeur van FC Groningen: "En dat is toch wel zorgelijk."

 

Inzake Emil Johansson heeft FC Groningen deze zorgen aan zichzelf te wijten, maar dit terzijde. Van de Zweed had net als van spelers als Kwakman en Sparv simpel afscheid genomen kunnen worden (het contract van Emil Johansson liep medio 2013 af), maar FC Groningen dacht door een tweejarige optie te lichten nog een transferbedrag van een andere geïnteresseerde club te kunnen opstrijken. Heeft de FC zijn hand in dit opzicht overspeeld en moet het op de dure, salaristechnische blaren zitten?

 

Speculeren over basisformatie FC Groningen kan beginnen

Zodra Tjaronn Chery zich in het mooie groen-witte shirt van FC Groningen heeft gehesen, zal aan de koortsachtige transfertijd een einde zijn gekomen, zo vermoeden wij. Op slag zal echter het speculeren over de door Erwin van de Looi en Dick Lukkien gewenste basisformatie beginnen. Hoe zal het middenveld van FC Groningen er straks uitzien? Is het denkbaar dat de beide creatieve aanwinsten, Krisztian Adorjan en Tjaronn Chery, beiden in de basis zullen starten? En zo ja, valt Nick van der Velden buiten de boot als beide heren op het middenveld worden geposteerd? Of wordt er alsnog afscheid genomen van het plan om Michael de Leeuw als valse rechtsbuiten op te stellen, nu Tjaronn Chery als rechter aanvaller kan opdraven? Ook in dat geval zal één van de nieuwelingen Adorjan/Van der Velden vermoedelijk naar de bank worden verwezen, aannemende dat de posities van Rasmus Lindgren en Michael de Leeuw onomstreden zijn. En welk centrale verdedigersduo zal in Nijmegen aan de aftrap staan? Mag Timo Letschert zich verheugen op zijn derde basisplaats, of wordt hij verdreven door William Ekong? En zal het 'linksback-kwartje' in de richting van Lorenzo Burnet of van Giliano Wijnaldum vallen?

 

We gaan het de komende tijden op het trainingsveld allemaal zien. Mooie tijden!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.