Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

FC Groningen presenteert Krisztian Adorjan, Tjaronn Chery en William Ekong

Op ongeveer anderhalve week vóór de start van de nieuwe competitie heeft FC Groningen de selectie rond. Vanmiddag werden tijdens een persconferentie drie spelers gepresenteerd, en wel Krisztian Adorjan (rugnr. 7), Tjaronn Chery (rugnr. 10) en William Ekong (rugnr. 10). De belangrijkste feiten hebben we op een rijtje gezet!

 

 

Onderaan het artikel hebben we een fotoreportage van de persconferentie geplaatst!

William Ekong 

Hans Nijland begon met William Ekong. Hij was transfervrij en tekent bij FC Groningen een contract voor twee seizoenen, met een eenzijdig door FC Groningen te lichten optie van nog eens twee seizoenen. Volgens Henk Veldmate is hij sterk en snel, en in de lucht moeilijk te kloppen. Hij is op z'n 13e door Fulham gescout op een internationaal jeugdtoernooi.

 

Krisztian Adorjan

De Hongaar komt komend seizoen op huurbasis over van Liverpool; FC Groningen heeft tevens een optie tot koop bedongen. Als de Trots van het Noorden deze optie wil lichten dient het dit vóór 1 april 2014 kenbaar te maken; het lichten van de optie kost € 250.000. Adorjan is volgens Veldmate een speler met een uitstekende techniek, inzicht en overzicht. Adorjan gaf aan dat het erg moeilijk is om in Liverpool in het eerste elftal te komen. Hij volgt de Nederlandse competitie al langer; hij is erg blij dat Groningen belangstelling voor hem toonde en hij heeft het hier erg naar zijn zin.

 

 

Tjaronn Chery

Met ADO Den Haag is, op verzoek van de Hagenezen, een ingewikkelde constructie overeengekomen. Hij komt komend seizoen op huurbasis over van ADO met een verplichte optie tot koop. Chery kost FC Groningen € 800.000 inclusief de huursom voor dit seizoen. ADO Den haag heeft een doorverkooppercentage van 15% bedongen, dat van kracht is bij het meerdere boven € 800.000, zo heeft FC Groningen ons op donderdag 25 juli 2013 bericht. Hij tekent een contract voor drie jaar met een optie voor nog een vierde jaar. Volgens Henk Veldmate is hij gehaald als aanvallende middenvelder. De manager technische zaken omschrijft Chery als een creatieve dynamische middenvelder die vanaf het begin eerste keus voor de FC is geweest.

 

Chery gaf aan super blij te zijn dat FC Groningen zoveel moeite heeft genomen om hem naar Groningen te halen. Erwin van de Looi heeft vanaf het eerste moment contact met Tjaronn Chery gehouden. Hij vertelde bovendien nooit gezegd te hebben FC Groningen niet als een stap hogerop te zien. Tenslotte bedankte Chery Henk Veldmate en Hans Nijland voor alle moeite die zij rondom deze transfer hebben genomen.

 

Hans Nijland vertelde dat het vanaf het begin een harde eis van ADO was om Chery middels een huurconstructie met verplichte optie tot koop naar FC Groningen over te laten gaan; voor verdere details hierover verwees hij de aanwezigen naar ADO. Eén en ander kan te maken hebben met het feit dat ADO Den Haag in de 'belabberdste' KNVB-categorie 1 zit, waardoor niet zomaar alle inkomende transfergelden herbelegd mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat op deze manier aan FC Emmen, dat in 2011 bij de transfer van Chery aan ADO een hoog doorverkooppercentage heeft bedongen, een lagere afdracht hoeft plaats te vinden.

 

Voor meer info's over de persconferentie verwijzen we naar de clubsite van FC Groningen.

 

Fotoreportage van de persconferentie van Wouter Pauwels:

 

DSC_0002
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reportage van RTV Noord

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.