Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

Lorenzo Burnet opnieuw in de fout - één week teruggezet naar de beloften

Stand van zaken dinsdag 23 juli 2013:

Begin december 2012 ging Lorenzo Burnet (links op de foto, gisterochtend op de training) jammerlijk in de fout. In de aanloop naar het uitduel bij ajax was hij onbereikbaar (zgn. WhatsApp-affaire), waarna hij een 'taakstraf' kreeg toebedeeld. Henk Veldmate gaf aan niet te vrezen voor een herhaling van dit soort genante taferelen: "Burnet heeft van de situatie geleerd en dat is het belangrijkste", zo verklaarde de manager technische zaken, zie ons artikel van 10 december 2012. Het leereffect lijkt helaas alweer te zijn uitgewerkt, want terwijl de concurrentiestrijd om een basisplek als linksback in alle hevigheid is losgebarsten, heeft Burnet gemeend het zich te kunnen permitteren herhaaldelijk te laat te komen.

 

Voor Erwin van de Looi en Dick Lukkien is de maat nu vol. Lorenzo Burnet werd vandaag bij de A-selectie weggestuurd en mocht zich bij de beloften vervoegen.

 

"Zaakwaarnemer van Lorenzo Burnet polst bij Hans Nijland mogelijkheden voor vertrek Burnet uit Groningen"

Het Dagblad van het Noorden schrijft op maandag 29 juli 2013 dat de zaakwaarnemer van Lorenzo Burnet vorige week woensdag naar aanleiding van de richting Burnet uitgesproken straf bij Hans Nijland heeft nagevraagd of Burnet FC Groningen mag verlaten. De algemeen directeur gaf aan dat dit mogelijk was, "maar niet voor niks".

 

Burnet heeft het met zijn zaakwaarnemer duidelijk niet getroffen, zoals FC Groningen het met de instelling van Burnet ook al niet heeft getroffen. Daar waar Burnets agent zijn pupil eens tuchtig tot de orde had moeten roepen, daar zoekt hij de weg van de minste weerstand en wil weten onder welke condities hij Burnet elders kan onderbrengen. Zwak, oliedom en onprofessioneel, van zowel Burnet als zijn zaakwaarnemer.

 

De basisopstelling van FC Groningen tegen N.E.C. staat nog in de steigers, maar één ding staat vast: Giliano Wijnaldum kan zich fluitend op zijn eerste officiële wedstrijd in dienst van FC Groningen verheugen.

Op 23 juli 2013 schreven we al het volgende:

 

Inmiddels schrijft RTV Noord dat de straf een looptijd heeft van één week: "Lorenzo Burnet om disciplinaire redenen voor 1 week teruggezet naar de beloften. Heeft zich niet aan afspraken gehouden (te laat arriveren)

 

Het moge duidelijk zijn - morgenavond zal Giliano Wijnaldum in de basis staan als linksback van FC Groningen in het oefenduel tegen het Spaanse Getafe. Het zal voor de trainersstaf een eenvoudige beslissing zijn geweest.

 

Voor de vermoedelijke opstelling van FC Groningen, morgenavond tegen Getafe, verwijzen we naar het verslag van de training van vanochtend, dat we later vanavond zullen plaatsen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.