Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Rasmus Lindgren komend seizoen aanvoerder van FC Groningen

Rasmus Lindgren is komend seizoen, zoals verwacht mocht worden, de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. Dit heeft Erwin van de Looi volgens het Dagblad van het Noorden besloten. De 28-jarige Zweed, de enige speler in de huidige selectie met wedstrijdervaring in het Oosterpark, neemt de aanvoerdersband over van Kees Kwakman. Lindgren debuteerde op 14 augustus 2005 voor FC Groningen in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. Hij kwam in die wedstrijd als vervanger van Erik Nevland in de ploeg. Hij speelde tot nu toe 114 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden waren hij vijf doelpunten maakte (bron: FCG Stats).

Lindgrens tweede dienstverband in Groningen begon op 20 januari 2013. Rasmus kon niet verhinderen dat FC Groningen thuis met 0-2 ten onder ging tegen FC Utrecht. Afgelopen seizoen pakte hij in zijn eerste vier wedstrijden evenzovele gele kaarten en liep uiteindelijk exact één op twee als het gaat om 'geel': acht stuks in 16 wedstrijden. Het moge duidelijk zijn dat Rasmus Lindgren de fysieke confrontatie en het scheermes niet schuwt. Hij gaat voorop in de strijd. Kortom, een aanvoerder waardig!

 

Rasmus Lindgren werpt een vernietigende blik richting de captain van Mainz

 

Nog niet bekend is wie de reserve-aanvoerder zal worden. Wij nemen aan dat de keuze op Maikel Kieftenbeld, die de aanvoerdersband van Lindgren overnam in de oefenwedstrijden tegen Mainz en Getafe, of op Michael de Leeuw zal vallen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.