Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

227 gasten online

Vanmiddag: FC Groningen - FC Emmen (Delfzijl, 15:00 uur)

Voor FC Groningen staat vanmiddag het zevende en tevens laatste oefenduel op het programma. Op overwinningen tegen RWE Eemsmond (15-0), Onstwedder Boys (15-0), 't Fean 58 (9-0) en Helmond Sport (3-1) volgden nederlagen tegen Mainz (0-4) en Getafe (1-3).

 

De laatste tegenstander in de oefencampagne is FC Emmen, dat op 20 juli jl. tegen het Schotse Rangers FC oefende en met 0-1 het onderspit dolf. De wedstrijd tegen Emmen wordt gespeeld op Sportpark Uitwierde in Delfzijl, thuishaven van V.V. Neptunia, en begint om 15:00 uur.

 


Wij zijn vanmiddag in Delfzijl present en berichten op Twitter live over het duel.

In de wedstrijd van de door Joop Gall getrainde Drenten tegen de Rangers deden vier oud-spelers van FC Groningen mee, te weten Luis Pedro, Shkodran Metaj, Frank Olijve en Sander Rozema. Het hadden er vijf kunnen zijn, maar Joop Gall heeft het moddergevecht met zijn aanvoerder, Antoine van der Linden, in zijn voordeel beslecht, en Van der Linden (37 jaar inmiddels, 122 officiële wedstrijden FC Groningen) op de transferlijst gezet.

 

 

Afgaande op de training van zaterdagochtend zal Erwin van de Looi de volgende basis het veld insturen:

 

Kirm - Texeira - De Leeuw

Chery - Lindgren - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Maar liefst negen spelers van de A-selectie kwamen zaterdag in het oefenduel van Jong FC Groningen bij O.N.S. Boso Sneek in actie, te weten Luciano, William Ekong, Jonas Ivens, Lorenzo Burnet, Emil Johansson, Krisztian Adorjan, Tom Hiariej, Hilal Ben Moussa en Género Zeefuik, alsmede één voormalige speler van de A-selectie (Matías Jones). Een aantal van hen zit mogelijk in Delfzijl opnieuw bij de wedstrijdselectie. Wij denken in ieder geval William Ekong, die in Sneek alleen de eerste helft heeft gespeeld.

 

Ook in de voorbereiding op het vorige seizoen oefende FC Groningen tegen FC Emmen. Op Sportpark Schutlanden in Hoogeveen werd het 1-0 voor de Groningers door een doelpunt van invaller Leandro Bacuna vanaf de strafschopstip. Om een indruk te krijgen van het verloop in de selectie van de Trots van het Noorden geven we de opstelling van de op 28 juli 2012 gespeelde wedstrijd:

 

Van der Lei; Kappelhof, Van Dijk, Sparv, Burnet (70. Magnasco); Kieftenbeld, Van Moorsel, Kwakman; Schet, Texeira (77. Zeefuik) en Suk (46. Bacuna)

 

Waarschijnlijk zijn Maikel Kieftenbeld en David Texeira de enige spelers van de basis van het oefenduel van vorig seizoen die ook vanmiddag vanaf minuut één zullen starten. 

Zaterdag - de laatste voorbereidingen in Delfzijl (foto: V.V. Neptunia)

 

Het programma van FC Groningen in de aanloop naar het eerste competitieduel tegen N.E.C. is overzichtelijk: tijdens welgeteld vier trainingen (dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend, 10:00 uur TCN trainingsveld) moet de ploeg verder klaar worden gestoomd voor het begin van het nieuwe seizoen. We hebben niet het idee dat FC Groningen al een uitgebalanceerd elftal heeft dat de competitie zorgeloos en optimaal ingespeeld kan ingaan. Maar welk team heeft dat wel? We konden wel eens opnieuw een onvoorspelbaar seizoen tegemoet gaan!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.