Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

292 gasten online

Johan Derksen: "FC Groningen dient officiële klacht in tegen KNVB na wanvertoning Wiedemeijer"

Volgens Johan Derksen heeft Hans Nijland aangegeven dat de Trots van Het Noorden een officiële klacht tegen de KNVB heeft ingediend naar aanleiding van het desastreuze optreden van Reinold Wiedemeijer, die zaterdagavond de wedstrijd van de FC bij Heracles zo stuitend, wanstaltig en partijdig heeft geleid. Johan Derksen citeerde zojuist onze algemeen directeur: "Wij voelen ons geweldig tekort gedaan. Daarom hebben we een signaal gegeven, dat zijn we ook verplicht naar onze supporters. We hoeven niet alles zomaar te accepteren." De klacht zal weinig aan het resultaat van de wedstrijd en de schorsingen van Sankoh en Bacuna veranderen, maar het is goed dat de FC laat zien dat het niet met zich laat spotten, al was het alleen maar om ervoor te zorgen dat Wiedemeijer NOOIT meer een wedstrijd van FC Groningen zal fluiten.

UPDATE dinsdag 9 februari 2010: Hans Nijland geeft vandaag in het Dagblad van het Noorden aan dat er geen sprake is van een officiële klacht, maar dat hij gisterochtend telefonisch contact met de KNVB heeft gezocht om zijn ongenoegen uit te spreken over het onacceptabele gedrag van Wiedemeijer. Derksen had gisteravond in Voetbal International dus beter kunnen spreken over "beklag doen" dan over "een officiële klacht indienen". Ook zegt Nijland in het DvhN dat hij niet heeft aangegeven dat Wiedemeijer de komende tijd in zijn ogen geen wedstrijden van de FC meer mag fluiten. Wij voegen hieraan toe dat hij dat uiteraard wel hoopt, en wij met hem.

 

Het is niet de eerste keer dat Hans Nijland zich namens FC Groningen verbaal laat horen naar de KNVB toe. Al eerder moest ene Ruud Bossen het ontgelden, toen die op 3 februari 2008 de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Roda JC op een gênante wijze "verklootte". Zo gaf hij in die wedstrijd Martijn Meerdink volkomen ten onrechte een rode kaart. Uiteraard werd deze rode kaart naderhand geseponeerd maar het leed van het puntverlies tegen Roda JC was toen natuurlijk al geschied. Het leverde Hans Nijland een berisping op. Die zal hij glimlachend door de versnipperaar hebben gejaagd, en ook nu zal hij de reactie van de KNVB op de ingediende klacht op rituele wijze kunnen verbranden.

 

Na Bossens wanvertoning tegen Roda en Nijlands explosie van woede na afloop van de wedstrijd heeft Bossen lange tijd geen wedstrijd van de FC meer gefloten. Pas ruim een jaar later, nl. op 3 mei 2009, stond hij weer op het wedstrijdformulier van een wedstrijd van FC Groningen, het betrof de uitwedstrijd bij FC Volendam. Die middag meende Ruud B. zijn warming-up trouwens uitgerekend vóór het uitvak te moeten uitvoeren, 't was een brutaliteit.

 

Wij hopen vurig dat hetzelfde lot Wiedemeijer zal treffen en dat we lange tijd van hem af zijn. Alleen daarom al juichen wij Nijlands actie van harte toe.

 

FC Groningen en types als Bossen en Wiedemeijer - dit gaat gewoon niet samen. Nu niet, en nooit niet.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.