Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

269 gasten online

"FC Groningen had Tjaronn Chery alweer met € 250.000 winst aan ADO Den Haag kunnen teruggeven"

ADO Den Haag-clubeigenaar en zakenman Mark van der Kallen zal zich nog wel eens achter de oren krabben als hij terugdenkt aan de transfer van Tjaronn Chery naar FC Groningen. Het Dagblad van het Noorden bericht vanavond nl. dat  een Engelse club zich voor Chery had gemeld, kort nadat de door nevelen omhulde deal met FC Groningen ('huur met verplichte optie tot koop') was afgesloten. De niet met name genoemde Engelse club wilde € 1,8 miljoen voor Chery op tafel leggen, € 1 miljoen méér dan het bedrag dat FC Groningen verschuldigd is.

 

Omroep West: "FC Groningen loopt t/m 2 september a.s. risico Tjaronn Chery kwijt te raken"

 

ADO Den Haag tegenover ELF Voetbal: "Tjaronn Chery kan nog altijd naar Engeland vertrekken; ADO en FC Groningen delen dan transfersom"

 

Lees onderaan het artikel het opmerkelijke bericht dat Omroep West afgelopen nacht heeft gepubliceerd (en door Hans Nijland wordt ontkend), en wat ADO Den Haag er volgens ELF Voetbal over te zeggen heeft.

Op dinsdagavond 30 januari 2013 schreven we al het volgende:

 

Snel belde Van der Kallen met Hans Nijland met het verzoek de transactie ongedaan te maken. Wilde Nijland meewerken, dan zou FC Groningen beloond worden met een bedrag van € 250.000, aldus het DvhN, dat schrijft dat Hans Nijland het wonderlijke, op koehandel lijkende verhaal bevestigd. 

 

Aangezien FC Groningen Tjaronn Chery het komende seizoen formeel gezien van ADO huurt, zal FC Groningen tot 1 juli 2014 vermoedelijk zelf geen zaken met de club uit Engeland kunnen doen. Vanaf die datum is Chery echter volledig eigendom van FC Groningen en kan het zelf met andere clubs onderhandelen.

 

Omroep West: "FC Groningen loopt t/m 2 september a.s. risico Tjaronn Chery kwijt te raken"

Volgens Omroep West bestaat tot en met 2 september - de laatste dag van de transfer window - het gevaar dat Tjaronn Chery FC Groningen alsnog verlaat! Geschreven wordt:

 

"Chery vertrok op dinsdag 23 juli, na maanden van onderhandelen tussen ADO en FC Groningen, uiteindelijk voor 800.000 euro naar het hoge noorden. Het had weinig gescheeld of de transfer had niet doorgegaan. ADO Den Haag werd kort voor de transfer benaderd door een tussenpersoon van een Engelse club uit de Premier League. Deze man liet weten dat de betreffende club een bedrag tussen de anderhalf en twee miljoen euro voor Chery wilde betalen. ADO Den Haag had daar wel oren naar, maar hoorde vervolgens niets meer van de Engelsman. ADO Den Haag liet Chery vervolgens op huurbasis naar Groningen vertrekken, maar heeft in het contract wel laten optekenen dat wanneer de betreffende Engelse club zich voor het sluiten van de transfermarkt (2 september) meldt en een bedrag van minimaal 1,8 miljoen euro betaalt, FC Groningen moet meewerken aan de transfer. Groningen ontvangt in dat geval een gedeelte van de transfersom."

 

Inmiddels heeft FC Groningen bij de KNVB nagevraagd hoe vaak een speler binnen één transfer window van club mag wisselen. Wij sluiten niet uit dat ADO Den Haag met FC Groningen een huurovereenkomst (met de fameuze verplichte optie tot koop) is overeengekomen om de mogelijkheden voor een verkoop aan de Engelse club, nog binnen de t/m 2 september a.s. lopende transfer window, te kunnen waarborgen, gesteld dat het klopt hetgeen Omroep West bericht. We gaan er nl. vanuit dat verhuur van een speler geen wisseling van club betekent, zodat een transfer naar Engeland alsnog mogelijk is.

 

Eerder hadden we vermoed dat de ingenieuze verhuurconstructie was ingegeven door de indeling van ADO Den Haag in categorie 1 en/of de hoge doorverkoopclausule die FC Emmen in 2011 bij de verkoop van Chery aan ADO heeft bedongen.

 

Inmiddels heeft Hans Nijland ontkend genoemde afspraak met ADO Den Haag gemaakt te hebben. RTV Noord schrijft: "Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen ontkent dat er sprake is van een dergelijke afspraak tussen FC Groningen en ADO Den Haag. "Het is absolute onzin. Ik verwijs dit naar het rijk der fabelen." "

 

ADO Den Haag tegenover ELF Voetbal: "Tjaronn Chery kan nog altijd naar Engeland vertrekken; ADO en FC Groningen delen dan transfersom"

De ontkenning van Hans Nijland ten spijt: ELF Voetbal bericht het volgende:

Zojuist heeft Paul Beijersbergen van ADO Den Haag aan ELF Voetbal laten weten dat er sinds die ene keer inderdaad niks meer is vernomen van de betreffende tussenpersoon. Maar het is nog wel mogelijk dat Chery de overstap maakt naar de club in kwestie. Mocht de spelmaker alsnog naar Engeland verkassen, dan delen ADO Den Haag en FC Groningen de transfersom. Dat hebben de clubs afgesproken.

 

Paul Beijersbergen trad vorig jaar terug uit de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag, zo berichtte ADO op 5 juli 2012 op de clubsite. De vraag is dus in welke hoedanigheid hij bovenstaande aan ELF Voetbal heeft bericht.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.