Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

FC Groningen veegt schikkingsvoorstel KNVB inzake Sankoh (twee wedstrijden schorsing) van tafel

Het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal KNVB n.a.v. de rode kaart die Gibril Sankoh jl. zaterdag van Reinold Wiedemeijer in ontvangst mocht nemen heeft de deurmat van FC Groningen reeds gevonden. Het voorstel luidt: twee wedstrijden schorsing. De FC gaat niet akkoord met dit voorstel na de beelden bestudeerd te hebben, de afgegeven verklaring van betrokkenen te hebben gelezen en intern overleg gevoerd te hebben, aldus de site van de Trots van het Noorden. FC Groningen en Sankoh zijn van mening dat de rode kaart niet terecht was. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich nu over de zaak moeten buigen.

De verdere procedure is nu als volgt:
1. De tuchtcommissie zal ongetwijfeld één dezer dagen uitspraak doen. Hierbij zal ook de wedstrijd voorwaardelijk van vorig seizoen n.a.v. zijn (diep)rode kaart in de wedstrijd FC Groningen - Willem II van 26 april 2009 worden betrokken.
2. Mocht de tuchtcommissie tot een schorsing besluiten dan kan FC Groningen hiertegen in beroep gaan.
3. In dat geval moet de Commissie van Beroep bij elkaar komen. De door de tuchtcommissie uitgesproken schorsing wordt dan opgeschort tot de zitting waarin de zaak mondeling kan worden toegelicht.

Dit gehele circus zal ongetwijfeld deze week nog worden doorlopen. In het hypothetische geval dat de Commissie van Beroep pas ná dit weekend tot een uitspraak komt, kan Sankoh a.s. zondag gewoon meedoen tegen het dan hopelijk in een carnavalsstemming verkerende RKC, aangezien de KNVB geen voorlopige schorsing heeft opgelegd.


FC Groningen gaat ook nog even in op de wedstrijd van afgelopen zaterdag:

"Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen heeft maandagmorgen direct contact gezocht met KNVB-directeur Henk Kesler. Nijland heeft in het telefoongesprek aangegeven dat FC Groningen zich benadeeld voelt door de gang van zaken in Almelo van afgelopen zaterdag, waarbij de arbitrage een hoofdrol vertolkte. Nijland benadrukt dat hij geen officiële brief over het optreden van de scheidsrechter en diens assistenten heeft gestuurd, hij heeft met zijn actie een signaal van onvrede willen afgeven richting Zeist."


(foto: PRO SHOTS)


Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.