Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

237 gasten online

Gibril Sankoh zondag toch niet inzetbaar tegen RKC

De zaterdag door de veelbesproken Reinold Wiedemeijer van het veld gestuurde Gibril Sankoh is a.s. zondag wellicht toch inzetbaar in de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen RKC. De tuchtcommissie van de KNVB behandelt de zaak nl. pas a.s. donderdag (mondeling) en komt dan met een uitspraak. Mocht de tuchtcommissie net als de aanklager Betaald Voetbal van de KNVB een straf uitspreken, dan kan de FC hiertegen in beroep gaan. In Zeist moet dan een Commissie van Beroep uit het stof worden getrokken om een definitief oordeel te vellen. Het is maar zeer de vraag of dit vóór zondag zijn beklag krijgt. Zo niet, dan is Sankoh zondag gewoon

inzetbaar op de ondergesneeuwde toendra die Euroborg heet.


UPDATE donderdag 11 februari 2010 rond middernacht:

Kennelijk laat de beslissing van de tuchtcommissie langer dan toegezegd op zich wachten: vandaag zou er iets worden geroepen maar wij hebben uit Zeist taal noch teken over de onverkwikkelijke zaak mogen vernemen.

Of is de KNVB nog druk doende om deze werkelijk ongelofelijke column eens door te spitten? Lees en huiver...

UPDATE vrijdag 12 februari 2010:
Een minne streek is weer eens door de KNVB tegen de FC uitgehaald: de tuchtcommissie van het gaaies uit Zeist heeft Gibril Sankoh tot onze woede een schorsing van drie duels opgelegd. Natuurlijk gaat FC Groningen tegen deze uitspraak in beroep, maar de centrale verdediger mist nu wel het competitieduel van komende zondag in Euroborg tegen RKC Waalwijk. De schorsing voor de wedstrijd tegen NEC, volgende week zaterdagavond in Nijmegen, wordt opgeschort hangende het hoger beroep. Lees meer hierover op de site van FC Groningen.

 

 

Het is nog ongewis waartoe de tuchtcommissie zal besluiten. Opent deze inquisitie haar ogen en veegt het de door de aanklager verkondigde schorsing van tafel, net als wij allemaal inziend dat de straf voor Sankohs overtreding geen rode maar een gele kaart had moeten zijn, of hecht het grote waarde aan de nog openstaande voorwaardelijke wedstrijd n.a.v. een eerdere rode kaart van Sankoh (zie ons artikel daarover) en spreekt het bv. een wedstrijd of drie uit zodat we het gevaar lopen dat we hem niet alleen tegen RKC, maar ook tegen NEC en Feyenoord missen, of nog langer als de uitspraak- en beroepsprocedure langer zullen duren?

 

Tenslotte melden we nog even dat de KNVB besloten heeft Wiedemeijer komend weekeind te verlossen van het hanteren van de fluit: de Limburger is uit het programma gestreept en kan zich ongegeneerd in het carnavaleske feestgedruis storten. Onder het genot van liters bier komt het heerschap wellicht tot inkeer en gaat vervroegd met pensioen. Kijk hier nog maar eens en vraag je dan af: waren de rode kaarten tegen Groningers toevallig gegeven of niet? 5x rood voor tegenstanders van Heracles in drie wedstrijden, een zelden vertoonde schande...

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.