Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

75 gasten online

Hardleerse Lorenzo Burnet opnieuw teruggezet naar beloften - wangedrag voor derde maal in een half jaar

Op 23 juli jl. werd Lorenzo Burnet naar de beloften van FC Groningen teruggezet, omdat hij dacht het zich te kunnen permitteren herhaaldelijk te laat te komen. Een week lang werd hij bij de hoofdmacht geweerd en kon fluiten naar een basisplaats in het eerste elftal. We zijn nog geen maand verder of de kleine Amsterdammer toont zich van zijn hardleerse en domme kant. Opnieuw heeft hij zich niet aan de met hem gemaakte afspraken gehouden en wordt per direct naar de beloften teruggezet. Dit meldt FC Groningen op de clubsite. Pas over 1,5 week, op maandag 2 september a.s., mag hij zich weer melden bij het eerste elftal, daags na het op voorhand beladen thuisduel tegen ajax.

Alsof er niets gebeurd en besloten was meldde Burnet zich vanochtend gewoon op het TCN trainingsveld, waar het eerste elftal een training afwerkte. Het duurde echter niet lang of hij werd weggestuurd. Chagrijnig beende hij weg. 

 

Toen Burnet de vorige keer werd weggebonjourd na herhaaldelijk wangedrag vertoond te hebben, nam zijn zaakwaarnemer verbolgen contact op met Hans Nijland en vroeg of zijn pupil de club mocht verlaten. "Zeker", antwoordde de algemeen directeur, "maar niet gratis."

 

Vervolgens bleek het, ongetwijfeld tot grote verrassing van het kamp Burnet, niet storm te lopen, en Lorenzo staat nog altijd in Groningen onder contract. Dit zal 2 september a.s., de slotdag van de transfer window, niet anders zijn. Gevreesd moet worden dat hij tot en met 30 juni 2014, de laatste dag van zijn huidige contract, op de loonlijst van FC Groningen blijft staan.

 

Begin december 2012 ging Lorenzo Burnet jammerlijk in de fout. In de aanloop naar het uitduel bij ajax was hij onbereikbaar (zgn. WhatsApp-affaire), waarna hij een 'taakstraf' kreeg toebedeeld. Henk Veldmate gaf aan niet te vrezen voor een herhaling van dit soort gênante taferelen: "Burnet heeft van de situatie geleerd en dat is het belangrijkste", zo verklaarde de manager technische zaken, zie ons artikel van 10 december 2012. Echter: Burnet en (willen) leren - het blijken twee uitersten te zijn.

 

Net als eind vorig jaar zal Lorenzo Burnet zich – buiten de trainingen bij Jong FC Groningen – gaan bezighouden met maatschappelijke projecten.

 

Gerelateerd artikel:

 

23-07-2013 Lorenzo Burnet opnieuw in de fout - één week teruggezet naar de beloften

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.