Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

FC Groningen speelt woensdag 4 sept. a.s. oefenduel tegen Be Quick 1887

Stand van zaken maandag 26 augustus 2013:

Be Quick 1887 heeft op Twitter gemeld dat het eerste elftal van FC Groningen op woensdag 4 september a.s. een oefenwedstrijd speelt tegen de naar de Topklasse gepromoveerde bewoners van de Esserberg.

 

Be Quick 1887 noemt een aanvangstijdstip van 20:00 uur. Dit is echter foutief: op woensdag 28 augustus 2013 werd bekend dat het duel om 19:00 uur zal aanvangen.

 

FC Groningen wil van stadsderby tegen Be Quick 1887 jaarlijkse traditie maken

Hans Nijland schrijft op dinsdag 27 augustus 2013 in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat er met betrekking tot het oefenduel nog een slag om de arm gehouden moet worden, maar: "We willen graag de stadsderby tegen Topklasser Be Quick 1887 nieuw leven inblazen en daarbij de onderlinge banden tussen beide clubs aanhalen. Beide clubs, die op het hoogste niveau van hun klasse in Nederland voetballen, zijn met elkaar in gesprek om van deze wedstrijd een jaarlijkse traditie te maken."

 

Op woensdag 28 augustus 2013 meldt FC Groningen op de clubsite dat het duel definitief is vastgesteld op woensdag 4 september 2013, aanvang 19:00 uur. Kaartjes kosten € 2.

Op maandag 26 augustus 2013 schreven we al het volgende:

 

Be Quick 1887 komt dit seizoen voor het eerst uit in de Topklasse en speelde gistermiddag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Thuis tegen HBS uit Den Haag leidde Be Quick tot de 90e minuut nog met 3-1, maar door twee late doelpunten van Jean-Paul Saeijs (oud-profvoetballer van ADO Den Haag en momenteel accountmanager op de commerciële afdeling van zijn oude club) stond er uiteindelijk, net als op de Adelaarshorst in Deventer, een spectaculaire 3-3 op de borden.

 

Bij Be Quick 1887 stonden diverse spelers met een FC Groningen-verleden in de basis, zoals Rob van der Leij, Jesse Renken, Brian Inge en Petrit Hoxhaj. De ploeg van trainer Mischa Visser speelde in de volgende opstelling:

 

Hindrik Snijders; Adams Sarkodie, Jelte van den Berg, Jesse Renken, Ferry Stollenga (73e Sander van Dijken); Pierre Semudenge-Mujene (76e Frank Steemers), Petrit Hoxhaj, Aron Strengholt; Kevin van der Kooi, Rob van der Leij, Brian Inge (65e David Modderman)

 

In het weekend van 7 en 8 september a.s. worden in de Eredivisie geen competitiewedstrijden gespeeld vanwege de dan op het programma staande interlands.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.