Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

Krisztian Adorjan twee duels geschorst; Timo Letschert één duel aan de kant

Gistermiddag is Krisztian Adorjan pijnlijk duidelijk geworden welke ridicule voorstellingen scheidsrechters in Nederland hebben van de begrippen respect en fair play, en dat er - in tegenstelling tot wat in  de Engelse competitie gangbaar is - door Zeist op enig lichamelijk contact geen prijs wordt gesteld. Op zwaaiende armen staat in de regel een rode kaart als sanctie, zeker als de pas 28-jarige Jeroen Sanders op het wedstrijdformulier staat.

 

Gistermiddag ontving de Hongaar in de 68e minuut voor 'ernstig gemeen spel, dan wel het slaan van een tegenspeler' de rode kaart; de aanklager van de KNVB heeft hiervoor vandaag een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden (plus één duel voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar) gedaan. FC Groningen en Adorjan zijn hiermee voor ons onbegrijpelijk opvallend snel akkoord gegaan. Krisztian Adorjan, gistermiddag prima spelend, mist hierdoor de competitieduels tegen ajax en sc Heerenveen. (Bron: FC Groningen)

Timo Letschert ontving zondag twee gele kaarten en kon eveneens onder begeleiding van teammanager Bas Roorda vervroegd naar de kleedkamer. De centrale verdediger is hierdoor automatisch voor één duel geschorst en mist zondag de kraker tegen ajax. Hij baalt hier enorm van, zo laat hij in het Dagblad van het Noorden optekenen: "Ik was eerst blind van woede vanwege de tweede gele kaart. Op het veld bleef ik nog rustig, maar in de kleedkamer ben ik flink tekeer gegaan, vooral omdat ik mijn ploeggenoten in de steek moest laten. Na een paar minuten besefte ik dat ik hierdoor ook nog de wedstrijd tegen ajax ga missen. Dat maakt het allemaal nog eens extra zuur."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.