Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

272 gasten online

Zeefuik pleit voorzichtig voor 4-4-2 met Zivkovic en hem als spitsen

Gistermiddag slaagde FC Groningen erin een 0-1 achterstand te egaliseren, en dit gebeurde in een fase dat FC Groningen in een 4-4-2 concept speelde met Género Zeefuik en Richairo Zivkovic, die a.s. donderdag 17 jaar wordt, als centrale aanvallers. Ook in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles stonden beide spitsen in de slotfase voorin, en in de voorbereiding op dit seizoen is ons eveneens een aantal malen opgevallen dat Zeefuik en Zivkovic een goed koppel kunnen vormen. In een vraaggesprek met RTV Noord (aan de rechterkant van dit artikel terug te luisteren) zegt Género Zeefuik dat hij als balvaste spits goed kan samenspelen met Richairo Zivkovic, die meer diepgang heeft.

 

"Misschien moeten we hierop gaan trainen", aldus de steeds fitter wordende aanvaller, die in twee achtereenvolgende invalbeurten trefzeker was.

Erwin van de Looi motiveerde zijn keuze voor de overgang van 4-3-3 op 4-4-2 met het gegeven dat het spel aan de zijkanten (met name rechts) niet goed liep, waardoor de trainersstaf moest ingrijpen. Met het inbrengen van Richairo Zivkovic in de ploeg werden er meer risico's genomen omdat hij wilde dat zijn ploeg 'volle druk' ging zetten. Hij vond dat de wedstrijd daarom vroeg. De beslissing om het systeem om te zetten heeft volgens hem altijd te maken met druk op de bal. In de fase dat FC Groningen 4-4-2 speelde (de laatste 20 minuten van het duel) kreeg ajax wel twee 100% kansen, zo wees Van de Looi op de risico's van het spelen in het bij de supporters zo geliefde systeem met twee centrumaanvallers. Dit heeft o.i. echter ook te maken met trainingsintensiteit: hoe vaker er op 4-4-2 wordt getraind, hoe beter er op de risico's hiervan geanticipeerd kan worden. 

 

Wij hopen dat we de komende weken vaker een opstelling zien met Género Zeefuik en Richairo Zivkovic als centrale aanvallers, en dat de tijd dat beiden samen op het veld staan kan worden uitgebouwd.

 

In dit seizoen, dat pas vijf speelrondes onderweg is, werd er al vijf maal door een invaller gescoord, te weten Género Zeefuik (2x), Richairo Zivkovic (2x) en Michael de Leeuw. Vorig seizoen wist geen enkele invaller te scoren. Het zegt veel over het wisselbeleid van de huidige trainersstaf.

 

Het spel van FC Groningen was gisteren qua beleving, inzet en strijd in onze ogen op het laatste kwartier na onder de maat. Zodra Michael de Leeuw weer fit is en Krisztian Adorjan, die ook tegen sc Heerenveen nog geschorst is, weer inzetbaar is, beschikt Erwin van de Looi over meer aanvallende mogelijkheden, en dus over meer manieren om een wedstrijd te laten kantelen. Wij zijn benieuwd of dit erin zal resulteren dat we frequenter een 4-4-2 opstelling zullen gaan zien.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.