Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Tom Hiariej wordt mogelijk aan Deense Viborg FF verhuurd

UPDATE: Hiariej keert terug naar Nederland; verhuur gaat niet door

Eerste bericht op maandag 2 september 2013:

Tom Hiariej, één van de spelers van FC Groningen die op het beruchte 'vertreklijstje' staat, vervolgt zijn carrière mogelijk tijdelijk in Denemarken. FC Groningen schrijft op de clubsite: "Afgelopen weekend meldde Viborg FF zich bij FC Groningen met het verzoek of Tom Hiariej kon worden gehuurd. Zondagavond heeft de club daarvoor toestemming gegeven. Maandagmiddag om 15.00 uur speelt Hiariej met het tweede team van Viborg een testwedstrijd."

 

In de loop van de avond zal FC Groningen horen of de verhuur definitief zal zijn. De oefenwedstrijd wordt in Viborg gespeeld tussen de reserves van Viborg FF en Aalborg BK en begint om 15:00 uur.

 

(Opvallend: Viborg FF noemt op de clubsite niet de naam van Tom Hiariej, maar die van Niels Vorthoren (ex-Excelsior) als zijnde de proefspeler die meespeelt. Tom Hiariej zal daar in een later stadium bij zijn gekomen.)

 

Foto uit de wedstrijd Jong Viborg FF - Jong Aalborg BK (uitslag: 0-2);

op de achtergrond Tom Hiariej (foto: clubsite Aalborg BK)

 

UPDATE: Tom Hiariej keert terug naar Nederland en wordt niet verhuurd

Hans Nijland meldt vroeg in de avond op Twitter dat Tom Hiariej niet aan Viborg FF zal worden verhuurd. Volgens de algemeen directeur van FC Groningen was het voor Hiariej en voor Viborg nu te kort dag om tot een besluit over verhuur te komen. Volgens RTV Noord kon Hiariej geen goed beeld krijgen van de club en het niveau van de Deense Eredivisionist en zag hij een overgang naar Viborg om die reden niet zitten.

Viborg FF komt uit in de hoogste Deense divisie, de Superligaen, en staat na zeven speelrondes op een achtste plaats. Gisteravond leed de ploeg van trainer Ove Christensen een 1-4 thuisnederlaag tegen FC Kopenhagen.

 

Viborg Fodsports Forening heeft een sympathieke bijnaam, nl. De Grønne ('de groenen'). Viborg promoveerde afgelopen seizoen naar de Superligaen. De club werd al in 1896 opgericht.

 

De transfer window sluit vanavond om 23:59 uur. De verhuur van Tom Hiariej, die gistermiddag voor het eerst in dit seizoen bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat, moet vóór dat tijdstip zijn afgerond.

 

Energi Viborg Arena, thuis haven van Viborg FF (capaciteit: 9.566)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.