Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

Morten Nordstrand snel hersteld van ziekte

Toen we gisterochtend bij de training, die in de Euroborg werd afgewerkt, moesten vaststellen dat Morten Nordstrand jammerlijk ontbrak was de conclusie snel getrokken: hij kan zondag tegen RKC Waalwijk niet spelen. De training werd ingestoken met een basisformatie waarin Tim Matavz als maatje voorin Serhat Koç zou mogen begroeten. Wij dachten toen nog aan een nieuwe blessure of terugslag die de Deen parten zou spelen. Later bleek hij echter ziek te zijn. Vandaag waren we echter ook even op Corpus den Hoorn, waar de laatste training in de aanloop naar het competitieduel met de onderaan staande Brabanders werd afgewerkt. Tevreden konden we vaststellen dat Nordstrand alweer present was, en een gedreven indruk maakte.

 

Het is natuurlijk mogelijk dat de technische staf hem uit voorzorg gaandeweg de wedstrijd pas inbrengt, maar wij verwachten hem morgen nu toch naast Matavz in de spits, vanaf minuut één!

 

We zullen dan als volgt spelen:

 

matavz - nordstrand

holla

enevoldsen - lovre

zonneveld

stenman - granqvist - lucius - blind

luciano


 

Met op de bank: Van Loo, Hiariej, Olijve, Menting, Kluin en Koç.

 

Langs de kant van het trainingscomplex werd door een aantal supporters overigens gemompeld dat ook Gibril Sankoh morgen zou mogen spelen. FC Groningen verklaarde gisteren echter op haar site dat Sankoh de wedstrijd tegen RKC mist, maar de volgende wedstrijd, die van volgende week zaterdag bij NEC, wel mag spelen omdat de Commissie van Beroep zich pas ná die wedstrijd buigt over het beroep dat de FC heeft ingesteld tegen de schorsing van drie wedstrijden, die de tuchtcommissie van de KNVB heeft uitgesproken.

 

In onze ogen is het ook bepaald niet logisch, dat Sankoh morgen gedwongen aan de kant staat. Wij nemen aan dat de wedstrijd voorwaardelijk, die nog open stond vanwege een eerder opgelopen rode kaart, nu is omgezet in een onvoorwaardelijke. Maar stel dat de Commissie van Beroep FC Groningen later in het gelijk stelt en Sankoh vrijspreekt. Dan zou hij onterecht tegen RKC geschorst zijn geweest! Dit zou een kwalijke gang van zaken zijn. (Niet dat we denken dat Theo Lucius Sankoh niet prima kan vervangen, maar het gaat nu even om het principe.)

 

Of is Sankoh morgen toch inzetbaar en klopt het bericht op de site van FC Groningen niet helemaal?

 

Uiterlijk morgen tijdens de warming up zullen we het weten!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.