Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

378 gasten online

Erwin van de Looi: "Richairo Zivkovic maakt spectaculaire ontwikkeling door"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi komt deze week in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Hij gaat in op twee specifieke spelers, te weten Richairo Zivkovic en Género Zeefuik. VI vermoedt net als wij dat Género Zeefuik, die in zijn laatste drie wedstrijden vijf maal scoorde, zondag in en tegen Heerenveen in de basis zal worden geposteerd, en Van de Looi bestrijdt dit niet. "Género is een echte spits en bij een spits werken goals als doping. Hij groeit in het seizoen. Toch zijn er nog altijd zaken die beter kunnen. Voetballend én in de omschakeling kan hij nog belangrijker worden. Daar werken we aan."

 

Over Richairo Zivkovic, die deze week zijn debuut maakte voor een vertegenwoordigend elftal van Oranje (het U18-elftal), is Erwin van de Looi eveneens enthousiast: "Richairo doet het heel goed. Je kunt gerust zeggen dat hij een behoorlijk spectaculaire ontwikkeling doormaakt. Die jongen heeft specifieke kwaliteiten. Als hij de ruimte krijgt, is hij levensgevaarlijk. Toch zal hij voetballend belangrijker moeten worden. Of hij al rijp is voor een basisplaats? Als hij zich zo blijft ontwikkelen, kan dat zomaar een keer gebeuren."

 

Richairo Zivkovic: "Ik ga dit seizoen proberen een basisplaats te veroveren"

 

Lees onderaan het artikel de belangrijkste passages uit een vraaggesprek van Richairo Zivkovic met zijn zaakwaarnemer, de Forza Sports Group.

 

Richairo Zivkovic verkiest Oranje voorlopig boven Servië

Zivkovic speelde vorige week voor het eerst een interland voor een vertegenwoordigend elftal van Oranje. Met Oranje U18 speelde hij 75 minuten mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland U18. Tegenover RTV Noord heeft hij op donderdag 12 september 2013 verklaard dat hij voorlopig zal kiezen voor Oranje. Hij werd onlangs ook uitgenodigd door de Servische voetbalbond, maar FC Groningen stond hem niet af; al eerder verklaarde hij tegenover vertegenwoordigers van de Servische voetbalbond dat hij voorlopig geen officiële duels voor Servië wil spelen. Zivkovic: "Ik had een beter gevoel bij Oranje. Ik ken die jongens al zes jaar of zo. Ik ken de taal." Zolang hij nog geen officiële interland heeft gespeeld kan de jeugdige aanvaller nog kiezen uit zowel Nederland als Servië.

Eerder vandaag schreven we al het volgende over het artikel dat vandaag in Voetbal International is verschenen:

 

Erwin van de Looi over de jeugdige leeftijd van Richairo Zivkovic: "Alleen is hij pas zeventien. Vorig jaar werd hij vrij snel voor de leeuwen gegooid. Wij willen hem wat rustiger brengen.

 

In onze ogen is het een kwestie van tijd dat FC Groningen communiceert dat Richairo Zivkovic wordt overgeheveld van Jong FC Groningen naar de hoofdmacht. Het woord 'basisplaats' wordt nu immers in de mond genomen, en daarbij past een promotie naar het eerste elftal.

 

Overigens zal Zivkovic de komende tijd ook af en toe meetrainen bij FC Groningen A1, het team waartoe hij op grond van zijn leeftijd eigenlijk nog tot en met het volgende seizoen behoort. Er zal op specifieke onderdelen van zijn spel worden gefocust. (Er is niet toevallig voor FC Groningen A1 gekozen. Peter Hoekstra is trainer van het vlaggenschip van de jeugdopleiding, en Richairo gaat in een vraaggesprek met zijn zaakwaarnemer in op Hoekstra, zie hieronder.)

 

Richairo Zivkovic: "Ik ga dit seizoen proberen een basisplaats te veroveren"

 

De Forza Sports Group heeft een vraaggesprek met Richairo Zivkovic gepubliceerd. Enkele interessante passages uit het interview, dat als titel 'Richairo Zivkovic maakt de stap naar volwassenheid' heeft gekregen:

 

Doelstellingen van dit seizoen:

"Proberen een basisplaats te veroveren, zoveel mogelijk te scoren en mezelf op voetbaltechnisch gebied doorontwikkelen. Daarnaast wil ik vaste waarde worden in het nationale elftal."

 

Richairo zegt verder dat hij tot nu toe van Peter Hoekstra, de huidige trainer van FC Groningen A1 en tevens spitsentrainer van het eerste elftal, het meeste heeft opgestoken: "Hij heeft me dingen kunnen leren uit eigen ervaring. Peter heeft zelf ook op hoog niveau gevoetbald bij Ajax, PSV en het Nederlands Elftal en is ook aanvaller geweest. Daarnaast is hij een fijne trainer om mee samen te werken."

 

Richairo Zivkovic over zijn debuut in het eerste elftal op 2 december 2012: "Het was een geweldig moment. Het betrof een thuiswedstrijd en de tegenstander was Heracles. Ik ben de toenmalige trainer Robert Maaskant dankbaar dat hij mij de kans gaf om op zo'n jonge leeftijd mijn debuut te mogen maken. Je streeft je hele voetbalcarrière al naar dat moment. Spelen voor het eerste van FC Groningen, in een vol stadion, op zestienjarige leeftijd en dan nog bijna scoren ook…. Prachtig!"

 

Richairo Zivkovic sluit het gesprek af door te zeggen dat hij hard zal blijven werken. "Dan zal de toekomst uitwijzen wat mijn top zal zijn."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.