Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

Schikkingsvoorstel Timo Letschert: drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk; FC Groningen gaat niet akkoord

Stand van zaken maandag 16 september 2013:

Timo Letschert werd gistermiddag door de met kaarten strooiende Danny Makkelie al na 11 minuten een rode prent voorgehouden voor een zgn. code 99A-overtreding ('gewelddadige handeling of ernstig gemeen spel'). Erwin van de Looi sprak gisteren in de persconferentie na afloop van de met 4-2 verloren derby de hoop uit dat Letschert zou worden vrijgesproken, maar de aanklager betaald voetbal heeft anders beslist: hij heeft FC Groningen en Timo Letschert een zwaar schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan eentje voorwaardelijk, verstrekt.

 

UPDATE vrijdag 20 september 2013:

Tuchtcommissie KNVB handhaaft schorsing voor Timo Letschert

FC Groningen is er bij de tuchtcommissie niet in geslaagd om de schorsing van Timo Letschert van tafel te krijgen. De zaak is gisteravond mondeling behandeld, waarna de aanklager de straf handhaafde. De tuchtcommissie nam de sanctie vanochtend over.

 

De FC schrijft op de clubsite het volgende: "Tijdens de zitting pleitte Letschert, bijgestaan door huisjurist Wim Entzinger en teammanager Bas Roorda, voor kwijtschelding van de rode kaart. Volgens de verdediger was er geen sprake van ernstig gemeen spel, was het een harde doch faire sliding op de bal en raakte hij zijn tegenstander Luciano Slagveer bij die actie niet. De Heerenveen-speler had dit reeds in de eerste verklaringen bevestigd en zei ten val te zijn gekomen door de hoge snelheid waarmee de ingreep van Letschert gepaard ging."

 

Timo Letschert mist door de schorsing de wedstrijden tegen RKC Waalwijk (zaterdag 21 september 2013) en AFC (woensdag 25 september 2013).

Op maandag 16 september jl. schreven we al het volgende:

 

FC Groningen kan tegen de uitspraak in beroep gaan, waarna de zaak aan de tuchtcommissie zal worden voorgelegd. FC Groningen zal in dat geval niet de strafmaat, maar wel de straf op zich aanvechten en willen aanvoeren dat Letschert ten onrechte een rode kaart heeft gekregen. 

 

In dat geval zijn er drie opties: Letschert wordt vrijgesproken, de straf wordt gehandhaafd of de straf wordt zelfs nog verzwaard.

 

Mocht Timo Letschert uiteindelijk voor twee wedstrijden worden geschorst, dan mist hij het competitieduel tegen RKC Waalwijk en het bekerduel bij AFC. Op zondag 29 september a.s. zou hij in de uitwedstrijd tegen FC Twente weer speelgerechtigd zijn.

 

Na de wedstrijd gaf ook Marco van Basten aan de aan Timo Letschert gegeven rode kaart dubieus te vinden, terwijl 'slachtoffer' Luciano Slagveer, die na Letscherts vrij roekeloze inglijden nog wel als een stervende zwaan naar de grond ging, naderhand verklaarde niet geraakt te zijn.

 

UPDATE: FC Groningen gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel

FC Groningen heeft inmiddels op de clubsite laten weten het niet eens te zijn met de aan Timo Letschert verstrekte rode kaart. De Trots van het Noorden heeft het schikkingsvoorstel daarom afgewezen; de zaak zal nu aan de tuchtcommissie worden voorgelegd. FC Groningen verwacht de zaak komende donderdagavond mondeling bij de KNVB te kunnen toelichten. Wim Entzinger, werk aan de winkel!

 

Stef de Bont van Voetbal International heeft op Twitter gemeld dat de motivatie van FC Groningen om het schikkingsvoorstel niet te accepteren is gelegen in het feit dat zowel de staf van SC Heerenveen als Luciano Slagveer als Timo Letschert de rode kaart een te zware straf vonden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.