Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

210 gasten online

Zaakwaarnemer David Texeira: "Ik denk dat FC Groningen in de war is"

Alexis Papasan, de zaakwaarnemer van Uruguayaanse spelers als Matías Jones, Ruben Betancourt (PSV) en David Texeira, komt vandaag in Voetbal International aan het woord. Volgens Papasan had Texeira afgelopen zomer op huurbasis naar N.E.C., PEC Zwolle en het Portugese Sporting Braga gekund, "maar de club wilde hem enkel verkopen. Nu zit hij niet eens meer bij de selectie. Ze hebben centrumspitsen (bedoeld is: 'een speler of vijf', red.), ze wisten dat er eentje sowieso niet zou spelen. Ik denk dat FC Groningen in de war is. Dit is een rare gang van zaken. Ik denk dat ik in oktober maar naar Groningen ga om met meneer Nijland te praten", aldus Papasan, van wie niet duidelijk is of hij het belang van Texeira dan wel de inhoud van zijn eigen portemonnee hoog in het vaandel heeft staan.

Ook Henk Veldmate wordt in de papieren versie van VI aan het woord gelaten. "Er is deze zomer één los contactje geweest. Dat was niet via Papasan, maar via een tussenpersoon. Het ging inderdaad om N.E.C. Dat is nooit concreet geworden; van die overige clubs is ons niets bekend."

 

Volgens Veldmate heeft FC Groningen David Texeira nog niet afgeschreven: "David was aan het begin van dit seizoen onze eerste keus, maar heeft niet gebracht wat we hoopten. Het is logisch dat hij wat terugvalt in de hiërarchie. Wij schrijven hem niet af, hij moet zich terugvechten."

 

David Texeira, volgens ons inmiddels teruggevallen naar plek vijf in de pikorde omdat hij Género Zeefuik, Richairo Zivkovic, Nick van der Velden en Michael de Leeuw vóór zich moet dulden, kon vanochtend op de training niets laten zien. Hij was nl. niet aanwezig. Ook afgelopen maandag was hij niet opgenomen in de selectie van Jong FC Groningen, dat een wedstrijd speelde tegen Jong FC Dordrecht. Acht andere spelers van de hoofdmacht, alsmede Richairo Zivkovic, waren maandag wél van de partij. Onduidelijk is of David Texeira een blessure heeft.

 

David Texeira heeft in Groningen een aflopend contract; FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Het lijkt onaannemelijk dat de Trots van het Noorden hiervan gebruik gaat maken, al dachten we dit in het geval van Emil Johansson, vanochtend ook al niet present op het trainingsveld, eveneens. Om ons volstrekt onduidelijke redenen werd de optie in het aflopende contract van de Zweed in mei echter wel gelicht, waardoor Johansson nog tot medio 2015 onder contract staat bij FC Groningen. Hij is bij FC Groningen één van de grootverdieners.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.